Inghetata de ciocolata
Nu cred ca am mancat niciodata inghetata de ciocolata ataaat de buna. E perfecta: cremoasa, cu gust intens de ciocolata si super usor de facut. Partea proasta e ca desi dureaza 10 minute sa amesteci totul, trebuie sa astepti cel putin 5-6h ca sa se intareasca.

Ingrediente:
▪️500ml smantana pentru frisca 30%+ grasime
▪️400g lapte condensat
▪️100g ciocolata 50% cacao
▪️40g cacao
Mod de preparare:
Am batut smantana pentru frisca pana s-a intarit. Foloseste o smantana cu cel putin 30% grasime si pune telurile putin la congelator inainte sa o mixezi. Apoi, las-o deoparte.
Intr-un alt bol, amesteca laptele condensat, pudra de cacao si ciocolata topita pe baie de aburi (eu am topit-o pe plita, dar nu iti recomand daca nu este cu inductie). Apoi, incepe sa adaugi treptat din frisca, amestecand cu o spatula de sus in jos.
Am turnat toata compozitia cu ciocolata peste frisca si am amestecat in continuare, pana am obtinut o compozitie cremoasa si omogena. Incearca sa nu amesteci prea tare, dar nici sa lasi cocoloase (cum am reusit eu)
Toarna tot amestecul intr-o caserola si lasa-o la congelator pentru cel putin 6-7h. Daca o lasi peste noapte, incearca sa o scoti cu 15-20 minute inainte de a o servi. Atunci vei avea textura perfecta.


