Gulas de vita
Nu stiu de ce n-am gatit pana acum gulas de vita. Pare un fel de mancare super usor, hranitor si poate fi facut in mai multe portii.
Ca sa nu stau prea mult pe langa plita, genul asta de mancaruri le gatesc mereu in multicooker. Calesc totul putin, apoi pun in oala totul si astept sa se gateasca. Puteti folosi si gatirea lenta, sunt sigura ca ar fi si mai delicioasa carnea, insa eu prefer varianta rapida din lipsa de timp.
Mai multe despre multicooker gasiti pe instant-po.ro, modelul meu este Pro 8, iar codul de reducere este inca valabil: #coltulcubunatati10 ofera 10% reducere la orice aparat.

Ingrediente:
▪️700g vita pentru gulas (pulpa, antricot)
▪️2 cepe mari
▪️3-4 catei usturoi
▪️1 morcov
▪️1 ardei gras rosu
▪️3 cartofi mari
▪️400ml sos de rosii
▪️200ml apa/supa
▪️ulei de masline, unt
Condimente:
▪️1 lingurita boia dulce
▪️1 lingurita boia afumata
▪️1 lingurita seminte de chimen
▪️1 lingurita sare
▪️1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Am inceput prin a taia toate legumele, ceapa si usturoiul cat mai marunt si morcovul si ardeiul cubulete. Cartofii ii vom taia cuburi mai mari
Am setat aparatul pe functia Saute si am rumenit carnea de vita in putin ulei. Apoi, am scos-o intr-o farfurie si am calit ceapa si usturoiul. Am pus morcovul si ardeiul si le-am calit bine pana s-au inmuiat.
Am adaugat condimentele, carnea din farfurie, sosul de rosii si apa si am setat aparatul la 30 de minute la presiune inalta.
Cand carnea a fost gata, am eliberat presiunea si am amestecat putin, am adaugat cartofii cuburi si am mai setat aparatul la inca 5 minute la presiune.
Cand totul a fost gata, eliberez din nou presiunea si servesc gulasul cu patrunjel proaspat tocat.


