Dulciuri

Gugulufi cu cacao si visine

Am un mare iubitor de preparate pline de ciocolata in casa si cum am mai si cumparat formele de mini-guguluf, am zis sa le fac o proba. Aluatul l-am improvizat din cel clasic de briose, cu mici schimbari.
guguluf

🔪 Preparare: 10 min
👩‍🍳 Gatire: 20 min
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingrediente (6 bucati):
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▪️2 oua
▪️100g faina
▪️60g zahar
▪️60g ulei de cocos/de floarea soarelui/unt topit
▪️10g cacao
▪️1/2 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita esenta vanilie
▪️visine

Mod de preparare:

Batem ouale cu un praf de sare si incorporam zaharul treptat, folosind un tel. Adaugam uleiul si esenta de vanilie si amestecam bine. Apoi, punem faina, cacaua si praful de copt, avand grija sa incorporam totul foarte bine.

Ungem cu putin ulei formele de guguluf, si turnam compozitia. Eu am pus un strat de aluat, apoi un strat de visine, apoi iar un strat de aluat si unul de visine. Nu umpleti foarte tare formele, pentru ca oricum guguluful va creste.

Dam la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20 de minute.

Pentru glazura, am topit 50g ciocolata neagra cu 2-3 linguri de lapte si am pus-o peste gugulufii raciti putin in frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *