Granola cu ciocolata
V-am aratat cum fac eu granola acasa, pentru a nu mai cumpara din comert, asa ca azi revin cu un update: Granola cu ciocolata. A fost mai apreciata decat cea clasica, deci, eu zic ca merita incercata, mai ales daca v-a placut prima reteta.

🔪 Preparare: 10min
👩🍳 Gatire: 20-30min
Ingrediente:
▪️200g ovaz
▪️100g unt arahide
▪️100g mix nuci (caju, migdale, nuci, alune de padure, arahide) taiate marunt
▪️40ml ulei de cocos topit
▪️1-2 linguri pudra de cacao
▪️60g ciocolata 70-80% cacao cubulete
▪️1 lingura miere
▪️2 linguri fulgi de cocos
▪️1 lingura de mix seminte macinate
▪️2 linguri seminte de dovleac
▪️2 linguri seminte de floarea soarelui
▪️1 lingura seminte de canepa
▪️un praf de sare
Mod de preparare:
Amestec untul de arahide cu uleiul si mierea pana se omogenizeaza bine. Apoi, adaug pudra de cacao si continui sa amestec. Urmeaza ovazul. Dupa ce acesta s-a colorat uniform, incep sa adaug si restul ingredientelor: semintele, fulgii de cocos si praful de sare.
Trec totul intr-o tava cu foaie de copt si dau la cuptorul preincalzit la 180°C, aproximativ 10-15 de minute, intre timp mai amestec din cand in cand.
Urmeaza sa taiem nucile in bucati mari, la fel si ciocolata. Eu folosesc de obicei ciocolata cu 70-80% cacao, dar de mentionat ar fi faptul ca aroma finala va fi un pic amaruie. De aceea, puteti folosi orice tip de ciocolata va place.
Dupa cele 10-15 minute, scot tava din cuptor, adaug nucile si jumatate din cantitatea de ciocolata si mai tin granola 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.
La final, pun si restul de ciocolata si amestec bine. Puteti sa o puneti direct peste granola calda, daca vreti ca ciocolata sa se topeasca, sau puteti sa asteptati pana ce aceasta se raceste.
O lasam pana se raceste complet, iar apoi o trecem intr-un borcan de sticla, cu capac. Puteti sa o depozitati pana la 2 saptamani.

