Dulciuri

Gogosi la cuptor

Ati incercat gogosi la cuptor?

Gogosile imi amintesc de gustul copilariei si desi imi plac foarte mult, urasc sa le prajesc in baie de ulei. E un proces incomod pe care il evit mereu, indiferent de ce gatesc. Cuptorul, insa, mi se pare o varianta mult mai buna si ca sa completez putin experienta, am adaugat glazura de ciocolata si nuci, fulgi de cocos si ciocolata alba.

gogosi-la-cuptor

🔪 Preparare: 15min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente: (14-15 bucati)

▪️400g faina
▪️100g zahar
▪️160ml lapte caldut
▪️50g unt topit (ideal 82% grasime)
▪️1 ou mare
▪️10g drojdie uscata

Glazura de ciocolata:

▪️100g ciocolata 70% cacao (eu o prefer mai amaruie)
▪️2-3 linguri de lapte (optional)

Mod de preparare:

Pentru inceput, voi dizolva drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul si o lingura din faina, pentru aproximativ 10 minute. Apoi, adaug untul topit si oul. Amestec bine si presar faina cernuta. Strang totul intr-un aluat si incep sa framant 5-10 minute. Daca aluatul este prea lipicios, incercati sa il pastrati asa, fara a adauga prea multa faina in plus.

Asez aluatul intr-un castron uns cu ulei si il las la dospit cel putin 1h, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, il asez pe blatul de lucru tapetat cu faina si il intind cu un sucitor, pastrand un aluat mai grosut. Decupez cu un castron cate o gogoasa si folosind un dop, mijlocul ei. Procedez la fel cu aluatul care ramane si le asez intr-o tava tapetata cu hartie. Le mai las acoperite cu un prosop pret de 10-20 de minute, pana se incinge cuptorul. Apoi, le dau la 180°C, timp de 15-20 de minute.

Pentru a pregati glazura de ciocolata, asez ciocolata intr-un bol pe baie de aburi si amestec, uniformizand, pana se topeste complet. Uneori, eu adaug si putin lapte caldut, cand ciocolata mi se pare prea densa. Desigur, puteti folosi si cuptorul cu microunde. Trec fiecare gogoasa prin glazura si presar cocos, migdale, nuci si ciocolata alba.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *