Dulciuri,  Gustari,  Mic dejun

Gogosi cu ovaz si ciocolata

Am improvizat cateva gogosi cu ovaz si ciocolata in speranta de a scapa de cateva banane coapte si s-au dovedit a fi un real succes. Le-am pregatit cu ingrediente simple, pe care le aveam la indemana si am obtinut o gustare nemaipomenita. Au fost foarte apreciate, asa ca am pastrat cateva fara glazura de ciocolata si le-am mancat drept mic dejun, alaturi de o cana cu lapte.

Daca sunteti iubitori de banana bread, va invit sa le incercati pentru ca sunt delicioase.

gogosi cu ovaz si ciocolata

🔪 Preparare: 5min
👩‍🍳 Gatire: 15-20min

Ingrediente:  (12 bucati)

▪️180g fulgi de ovaz
▪️2 banane coapte
▪️2 oua
▪️35g cacao
▪️150ml lapte
▪️30ml ulei de cocos topit (unt/ulei de floarea soarelui)
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1 lingura sirop de curmale (/alt indulcitor)
▪️80g ciocolata

Mod de preparare:

Aceste gogosi cu ovaz si ciocolata se pregatesc foarte usor intr-un blender pentru smoothies. Eu am pus toate ingredientele in el, mai putin ciocolata si le-am blenduit pana am obtinut un amestec omogen.

Asa cum am mai precizat si in alte retete, pentru ca gogosile sa fie dulci, este necesar ca bananele sa fie foarte coapte. Ideal ar fi sa mai adaugati putin indulcitor daca nu sunt suficient de coapte.

Daca nu detineti un blender, avem nevoie de o furculita si un bol cuprinzator. Pisam bananele bine pana obtinem un piure, iar apoi le amestecam cu ouale. Adaugam laptele, uleiul de cocos topit si siropul de curmale si continui sa amestec. Nu uitati sa presarati un praf de sare. Puteti inlocui siropul de curmale cu orice alt indulcitor.

La final, incorporez praful de copt si fulgii de ovaz. Ideal ar fi ca fulgii de ovaz sa fie macinati, sub forma de faina. Se pot folosi si intregi, desi eu ii prefer macinati pentru a obtine o textura cat mai fina. Optional si fara sa fie inlocuita, eu am adaugat o cupa de pudra proteica pentru a creste cantitatea de proteina din fiecare gogoasa.

Trec aluatul obtinut in forme de gogosi sau de briose. Le dau la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 de minute. Se coc imediat, iar pentru a le verifica eu am folosit trucul cu scobitoarea. O mica precizare aici: daca folositi forme pentru briose, timpul de coacere creste.

Pentru a pregati glazura, eu am topit ciocolata pe baie de aburi, dar functioneaza la fel de bine si in cuptorul cu microunde. Am ales sa folosesc 40g ciocolata cu 52% cacao si 40g cu 74% cacao.

Dupa ce se racesc gogoselele, le trec prin ciocolata topita si presar nuci, fulgi de ciocolata sau de cocos.

PS: Daca gogosile acestea cu ovaz si ciocolata nu sunt pe gustul vostru, gasiti o reteta clasica aici.

gogosi cu ovaz si ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *