Mic dejun,  Paine

English muffins

Cam asa a aratat micul dejun de ieri, english muffins cu avocado, bacon, ou si castraveti, un mod perfect de a-ti incepe duminica.
Pufoseniile astea imi amintesc de pitele facute in tuci de mama mea. Foarte pufoase si bune. Puteti sa le serviti in varianta sarata, cum am facut noi, sau in varianta dulce, cu unt, miere sau dulceata. Au fost atat de bune ca sigur o sa le mai repet.
english-muffins

🔪 Preparare: 10min + 1h (dospire)
👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente: (8 bucati)

▪️350g faina
▪️120ml lapte cald
▪️120ml apa calda
▪️7g drojdie uscata
▪️1 lingurita de zahar
▪️1 lingurita cu varf de sare

Mod de preparare:

Pun faina intr-un bol si formez o gaura in mijloc in care torn drojdia impreuna cu putina apa calda, zaharul si o lingurita din faina. Las drojdia sa se activeze si apoi torn laptele si restul de apa si incep sa framant. Nu uitati de sare. Acopar bolul cu un prosop si las la dospit 1h.

Dupa o ora, intind aluatul cu un sucitor, pastrand un strat mai gros. Apoi, decupez cu un capac painicile. Presar malai pe fata si pe spatele lor si le mai las cateva minute acoperite.

Intre timp, incing o tigaie si o ung cu putin ulei. Pun painicile in tigaie si le las pana se rumenesc bine pe fiecare parte. Voi acoperi tigaia cu un capac. Aveti grija sa nu ramana crude in interior.

Apoi, le-am taiat in doua si am adaugat avocado pisat, putin iaurt grecesc, bacon, ou si castraveti. Restul painicilor le-am tinut intr-o caserola acoperita si s-au pastrat destul de bine, chiar si a doua zi.

Puteti sa le reincalziti putin in cuptor inainte de servire. Sper sa va placa!

PS: Pentru o varianta vegana/ de post, laptele poate fi inlocuit cu unul vegetal sau chiar cu apa.

english-muffins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *