Gustari,  Fel principal

Empanadas

Am tot cautat o reteta de empanadas zilele trecute. Aveam niste carne de curcan fiarta ramasa prin frigider si tanjeam dupa niste placintele proaspete. Am incercat doua retete, ambele au fost foarte gustoase, desi parca cea cu malai m-a atras mai mult. Cealalta a iesit parca mai frageda.
empanadas

🔪 Preparare: 40min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente aluat:
Varianta 1:

▪️125g faina
▪️125g malai
▪️50g unt
▪️1 lingura de ulei
▪️1/4 lingura sare
▪️4-5 linguri de lapte

Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat omogen si se strange intr-o bila. Daca mai e nevoie, mai adaugati lapte. Las aluatul 10-20 de minute, pana pregatesc umplutura.

Varianta 2:

▪️150g faina
▪️60g unt rece
▪️50ml apa
▪️1/4 lingura de sare
▪️1/2 lingurita praf de copt

Faina, sarea, si praful de copt se amesteca. Apoi, adaugam untul cuburi si folosind varful degetelor, amestecam pana obtinem un aluat nisipos. Apoi, adaugam apa si strangem totul intr-o bila. La fel, lasam 10-20 de minute.

Umplutura (cantitati folosite pentru ambele aluaturi):

▪️250g carne de curcan fiarta
▪️2 fire de ceapa verde
▪️2-3 ciuperci
▪️1/2 ardei capia
▪️2 rosii
▪️o mana de cheddar
▪️chilli, busuioc, piper, sare

Uns: 1 ou batut

Tai cuburi mici legumele. Calesc ceapa alaturi de ciuperci si ardeiul capia. Dupa ce s-au inmuiat, adaug si rosiile si las sa fiarba, pana devine totul ca o pasta. Apoi, adaug bucatelele de carne si amestec. Mai las cateva minute pe foc si adaug o mana de cheddar. Amestec bine, pana se topeste complet si este gata. Condimentez asa cum imi place.

Voi intinde cele doua aluaturi intr-un strat nu foarte subtire si voi decupa cercuri de grosime 0.5cm, folosind un castron. Umplu placintelele cu amestecul din tigaie si le lipesc, ajutandu-ma de putin ou batut si de o furculita pentru a securiza fiecare placinta. La final, le-am uns cu oul ramas si am presarat susan.

Dau la cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 20 de minute, pana se rumenesc frumos. Noi le-am servit cu un sos de iaurt si usturoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *