Dovlecei pane
Am primit zilele trecute de la parinti multi dovlecei si pentru ca nu mai stiam ce sa fac cu ei, m-am gandit ca ar merge o portie de dovlecei pane. Dar pentru ca sunt prea comoda sa ii prajesc, am zis ca mai bine ii coc in airfryer. Le-am facut o crusta crocanta de pesmet si mi s-au parut mult mai buni decat cei prajiti in ulei.
Pentru aceasta reteta am folosit airfyer-ul de la Instant Pot pe care l-ati vazut in repetate randuri. Il folosesc foarte des vara pentru ca nu face atat de multa caldura precum cuptorul clasic. Pe langa asta, functia de Airfryer face ca orice sa devina mult mai crocant si bun.

Ingrediente:
▪️2 dovlecei
▪️3 oua
▪️60g faina
▪️120g pesmet
▪️2-3 linguri parmezan
▪️2-3 graunte usturoi
Condimente:
▪️1 lingurita boia afumata
▪️1 lingurita sare
▪️1/4 lingurita piper
▪️1/2 lingurita fulgi de chilli
Mod de preparare:
Curata dovleceii de coaja, spala-i bine si taie-i sub forma de rondele de grosime asemenatoare. E important sa avem dovlecei cat de cat egali in diametru. Pentru ca ai mei au fost putin diferiti, i-am impartit in 2 ture de coacere in functie de dimensiune.
Intr-o farfurie mai adanca amesteca pesmetul, usturoiul zdrobit, parmezanul ras si toate condimentele. Intr-o alta farfurie bate 2 oua cu putina sare, iar in cea de-a treia pune faina. Eu am inceput cu 2 oua, iar spre final, am mai adaugat unul.
Trece fiecare dovlecel prin faina, apoi prin ou batut si ultima oara prin amestecul de pesmet cat sa acopere intreaga felie de dovlecel.
Asaza dovleceii in airfryer si toarna putin ulei deasupra. Seteza aparatul pe functia Bake sau Airfryer (daca ii vrei mai crocanti) si coace-i pentru 15 minute. La interior ar trebui sa fie moi si suculenti, iar la exterior crocanti.


