Fel principal

Curry de pui

Curry de pui este cea mai gatita reteta in casa noastra, si nu doar in sezonul rece. Ne place super mult, mai ales ca poate fi pregatit si in cantitati mai mari, la Instant Pot, si apoi consumat in urmatoarele zile. Este o varianta buna pentru meal prep, se pregateste usor si sunt tare multumita de valorile nutritionale pe care le are, mai ales de cand i-am adaugat si mazare. Alaturi va recomand orez basmati simplu, este combinatia mea preferata. Ai incercat-o vreodata?

Pentru ca mereu folosesc pui de tara in preparatele mele, prefer sa ma ajut de Instant Pot. Astfel, carnea este perfect patrunsa si pot gati chiar si in cantitati mai mari datorita capacitatii oalei. Gasiti oala pe instant-pot.ro, iar codul meu de reducere de 10% este valabil si de Black Friday, care incepe pe 10 noiembrie, la orice aparat Instant Pot: #coltulcubunatati10.

curry de pui

Ingrediente: (4 portii)

▪️1 ceapa mare
▪️3-4 catei de usturoi
▪️600g piept de pui
▪️1 lingura de amestec curry
▪️1 lingura de boia
▪️1 lingurita de chimion (optional)
▪️1 lingurita de coriandru (optional)
▪️o bucata mica de ghimbir
▪️1 conserva de lapte de cocos
▪️1 conserva de mazare
▪️sare, piper, ulei

Mod de preparare:

Pentru inceput, o sa tai ceapa, usturoiul si ghimbirul cat mai marunt. Apoi, continui cu carnea cubulete. Pentru reteta asta eu prefer pieptul de pui, insa poti sa folosesti si pulpe, daca preferi, crescand timpul de gatire.

Pe functia Saute, calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul intr-o lingura de ulei pana se inmoaie. Apoi, adaug condimentele si putina apa. Amestec pana obtin o pasta cremoasa, apoi adaug carnea taiata cuburi.

Rumenesc putin carnea in pasta de curry, apoi torn laptele de cocos. Pun capacul aparatului si gatesc carnea pentru 5-7 minute la functia de gatire sub presiune. Iti recomand sa gatesti carnea pentru 5 minute daca folosesti pui din comert sau 7 minute, in cazul unui pui de tara.

Cand aparatul este gata, activez depresurizarea si adaug mazare din conserva. Amestec cu o lingura si presar patrunjel proaspat tocat. La final, servesc curry-ul cu orez basmati simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *