Curry de post
Adooor cum a iesit acest curry de post, plin de proteine si extrem de gustos, iar pe langa asta se face super usor.
Adevarul este ca sunt sceptica atunci cand vorbim de mancare de post sau vegana, dar nu pentru gust, ci pentru teama de a nu atinge cantiti rezonabile de proteina. Desigur ca avem multe leguminoase, cereale, nuci si chiar tofu pentru a atinge acest obiectiv, doar ca uneori mancarea necesita ceva mai mult efort comparativ cu o mancare bazata pe carne. De aceea, as vrea sa va intreb pe voi, cei care tineti poti, cum reusiti sa faceti fata in perioada asta pentru a va acoperi necesarul de proteine?
De Instant Pot am tot vorbit, stiti ca sunt innebunita dupa aceasta oala in care fierb aproape orice din comoditate. Mai multe despre ea gasiti pe instant-po.ro, modelul meu este Pro 8, iar codul de reducere este inca valabil pana si in aceasta perioada de reduceri de Paste: #coltulcubunatati10 cu 10% reducere la orice aparat.

Ingrediente (4 portii):
▪️o ceapa
▪️3-4 graunte de usturoi
▪️1 bucatica de ghimbir
▪️2 cartofi dulci
▪️200g linte uscata
▪️2 sau 3 conserve de naut fiert
▪️o conserva lapte de cocos
Condimente:
▪️1 lingura amestec curry
▪️1 lingura boia
▪️1 lingurita chimion
▪️1 lingurita coriandru
▪️1 lingurita sare
▪️1/2 lingurita turmeric
▪️1/2 lingurita piper
Optional: iaurt vegetal, patrunjel, caju
Mod de preparare:
Pentru inceput, curat si tai cartofii cuburi, apoi tai ceapa, usturoiul si ghimbirul marunt. Le calesc in ulei de masline si apoi adaug condimentele. Pun si putina apa pentru a forma o pasta pe care o gatesc 1-2 minute, apoi torn lintea spalata, cartofii cuburi, cutia de cocos si putina apa daca lichidul nu trece de nivelul lor.
Le dau la 5 minute la presiune inalta, iar cand sunt gata, eliberez presiunea. In punctul asta poti adauga si nautul fiert, insa eu vreau sa fac aceasta mancare si mai cremoasa trecand-o prin blender. Abia apoi voi pune nautul fiert.
La final, poti pune iaurt vegetal pentru cremozitate, patrunjel proaspat tocat si caju tras la tigaie pentru extra proteina si grasimi.


