Dulciuri,  Gustari,  Mic dejun

Crumble

Ador sa fac crumble cu fructe, este delicios in iaurt, drept micul dejun, ca gustare sau chiar la desert. Salveaza toate fructele coapte din casa si se poate pregati foarte simplu in cateva minute, cu fructe proaspete sau chiar cu fructe congelate. Eu de data aceasta am folosit capsuni si zmeura congelata.

crumble

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 20-30min

Ingrediente: (5-6 portii)

▪️400g fructe
▪️1 banana coapta (puteti sa o inlocuiti cu orice indulcitor)
▪️70g unt solid/ulei de cocos
▪️140g ovaz

Mod de preparare:

Ung o tava cu putin unt/ulei si asez banana coapta in ea. O pisez bine, pana devine piure si adaug fructele, amestecand. Le distribui uniform. Eu am folosit zmeura si capsuni acrisoare, de aceea am adaugat banana coapta. Puteti folosi orice alt indulcitor: orice tip de zahar, sirop de curmale, sirop de agave.

Pentru a pregati crusta crocanta, am asezat intr-un maruntitor de bucatarie fulgii de ovaz si unt si am mixat pana am obtinut un aluat sfaramicios. Daca nu aveti un maruntitor, puteti sa amestecati cu varful degetelor. Presar aluatul peste fructe si dau la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 20-30 de minute, pana ce crumble-ul s-a rumenit, iar fructele par ca au lasat zeama.

Eu iubesc sa il servesc cu iaurt cremos grecesc si fructe proaspete. Poate fi savurat cu inghetata de vanilie, drept desert.

PS: Daca va doriti sa obtineti o varianta vegana/de post, puteti inlocui untul cu uleiul de cocos in forma solida.

crumble

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *