Dulciuri

Crinkles cu ciocolata

Cum sa incepem sezonul de iarna fara ceva cu ciocolata? Asa ca… va propun aceasta reteta rapida de crinkles cu ciocolata. Sunt crocanti la exterior, moi si plini de ciocolata la interior. Fie ca ii serviti la cafea, fie ca ii lasati lui Mos Craciun sub brad, acesti biscuiti merg perfect pe masa de sarbatori.
crinkles cu ciocolata

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 10-12min (1h la frigider)

Ingrediente: (15 bucati)

▪️25g unt 82% grasime
▪️100g faina
▪️50g ciocolata 50% cacao
▪️60g ciocolata 75% cacao
▪️40g zahar
▪️1 ou
▪️1/2 lingurita praf de copt
▪️zahar pudra (pentru a trece biscuitii prin el – sa fie din comert)

Mod de preparare:

Topesc pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si las deoparte sa se mai raceasca. Intr-un alt bol, bat cu un tel oul cu zaharul si un praf de sare, pana spumeaza. Apoi, incorporez ciocolata topita si untul.

Urmeaza sa pun faina si praful de copt, voi amesteca totul cu o spatula. Dau aluatul la frigider pentru 1h. Daca va grabiti, puteti sa il lasati in congelator 15 minute.

Dupa aceea, iau cate o lingura din aluat si formez bilute cu mana. Le dau prin zaharul pudra (cat sa acopere complet suprafata bilutei) si apoi le trec in tava destul de distantate. Incerc sa ma misc repede. Dau tava la cuptorul preincalzit la 190°C, timp de 10-12 minute. Nu le lasati prea mult, pentru ca se vor usca.

Cat timp se coc cele din cuptor, lasati aluatul ramas in frigider.
Atunci cand le scoateti din cuptor, ele vor fi moi, dar dupa racire, se intaresc.
Le vom scoate din tava numai dupa ce s-au racit complet.

crinkles cu dovleac

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *