Dulciuri

Cornuri cu ciocolata

Incepem saptamana cu ceva dulce? Am facut aceste cornuri cu ciocolata si de atunci ma tot gandesc la ele, cu ce dulceata sa le fac data viitoare. Nu ca nutella n-a fost o varianta buna, dar eu sunt mai degraba in echipa dulceturilor, in ciuda ciocolatei.
Cu orice le-ati umple, sunt sigura ca sunt foarte bune, doar sa tineti cont sa nu folositi o dulceata prea lichida sau nutella topita. Eu am pastrat nutella cateva ore la frigider, pentru o textura cat mai tare.
Cuburile de ciocolata sunt o alta optiune buna. Daca totusi dulceata voastra este prea lichida, o ultima varianta ar fi sa o amestecati cu nuci macinate.
cornuri cu ciocolata

🔪 Preparare: 20min + 1h20 (dospit)
👩‍🍳 Gatire: 20-30min

Ingrediente: (12 cornuri mici/6 cornuri mari)

▪️250g faina
▪️1 ou
▪️60g zahar
▪️40g unt topit
▪️100ml lapte
▪️12g drojdie proaspata (3-4g uscata)
▪️un praf de sare
▪️nutella/ dulceata

Pentru uns:

▪️1 ou
▪️2 linguri de lapte (optional)

Mod de preparare:

Pentru inceput, avem nevoie ca ingredientele sa fie la temperatura camerei, iar laptele caldut.

Cernem faina intr-un bol si facem o adancitura in mijloc unde vom pune drojdia, zaharul si laptele cald. Le las 5 minute si incep sa framant.

Adaug oul si praful de sare. Dupa ce compozitia incepe sa se lege, pun si untul topit, care este cald, nu fierbinte.

Framant aproximativ 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic. Continuati fara sa mai adaugati faina, chiar daca compozitia este prea lipicioasa.

Trecem totul intr-un bol acoperit, pe care il lasam la temperatura camerei pentru 1h. In timpul acesta, el ar trebui sa isi dubleze volumul.

Dupa 1h, intind aluatul cu un sucitor. Formez un cerc pe care il impart in 12 triunghiuri egale.

O alta varianta ar fi sa formam un dreptunghi, pe care il impartim in 3 dreptunghiuri mai mici egale. Din fiecare dreptunghi, vom forma cate 2 triunghiuri isoscele. In cazul acesta, cornurile vor fi mai mari si vom obtine 6 la numar.

Pun umplutura la baza dreptunghiului si incep sa rulez aluatul pana ajung la varful triunghiului. Daca nu va descurcati, o sa las in Stories, pe Instagram.

Le trec intr-o tava cu hartie de copt si le mai las sa creasca putin, acoperite cu o folie/ un prosop – aproximativ 20 de minute. Intre timp, incalzim cuptorul la 190°C.

Dupa 20 de minute, le ung cu un ou batut + 1-2 linguri de lapte si le dau la cuptor pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Va recomand sa le serviti calde, sunt atat de bune si pufoase si merg perfect langa o cana de lapte. Sper sa va placa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *