Dulciuri

Cornulete fragede cu rahat

Am primit saptamana trecuta un ditamai castronul de cornulete fragede cu rahat de la mama soacra si cand s-au terminat, m-am gandit la ele in fiecare zi. Sunt super fragede, extrem de bune, nu au nevoie de prea mult zahar si le poti umple cu orice: rahat, ciocolata sau chiar gem ori nuca.

cornulete fragede cu rahat

Ingrediente:

▪️250g faina
▪️100g unt 82% grasime rece
▪️100g crema de branza rece
▪️1 ou
▪️16g zahar cu vanilie
▪️1 lingura de apa/lapte rece
▪️1 lingurita cu varf de praf de copt
▪️zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

Am pus intr-un bol untul si am incorporat faina cu varful degetelor, exact ca la aluatul de tarta. Apoi, am pus si restul ingredientelor si am strans totul intr-o bila. Daca ti se pare prea uscat aluatul, mai pune putina apa.

Am impartit bila in 2 parti egale si am intins cu sucitorul fiecare parte pe blatul de lucru presarat cu faina.

Pentru a obtine cornulete cat de cat uniforme, am decupat aluatul cu o farfurie si am lasat marginile deoparte.

Dintr-o jumatate de aluat poti face 12 sau 16 cornulete, in functie de cat de mici vrei sa fie. Eu am umplut o parte cu rahat si cealalta cu ciocolata.

Pentru ca mi-au mai ramas si niste margini, am format din nou un aluat in forma de cerc mai mic si uite asa am mai obtinut cateva cornulete.

Pune cornuletele in tava si da-le la cuptor la 180 grade pentru 10-12 minute.

cornulete fragede cu rahat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *