Conopida gratinata
Nu mananc conopida in prea multe feluri de mancare, insa reteta asta de conopida gratinata mi-a atras atentia si mi-am propus sa o incerc. Este delicioasa si cred ca voi gati conopida numai asa de acum incolo. Ai nevoie de doar cateva minute pentru a o prepara si o poti servi drept garnitura alaturi de carne sau peste sau chiar drept fel principal.
Si de data asta am folosit aparatul meu Instant Pot, pe functia Bake, iar spre final am obtinut o crusta crocanta cu ajutorul functiei Airfryer. De cand il am, il folosesc foarte des la preparate mai simple, dar si la cele mai complicate. Nu are timp de incalzire ca un cuptor normal si imi pare sa il inlocuiasca cu succes.
Gasiti airfryer-ul pe instant-pot.ro, iar codul meu de reducere de 10% este valabil si de Black Friday, care se incheie la sfarsitul lunii: #coltulcubunatati10.

Ingrediente:
▪️o conopida mica (aprox. 500g)
▪️4 oua
▪️220g smantana grasa
▪️100g cheddar
▪️60g mozzarella
▪️30g parmezan
▪️2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Pentru inceput, avem nevoie sa oparim putin conopida. Asadar, taiem conopida sub forma de buchetele, o spalam bine si punem la fiert apa cu sare intr-o oala. Cand apa a clocotit, adaugam conopida si o lasam sa fiarba 4 minute (pe ceas, altfel se va inmuia prea tare).
Intre timp, pregatim un vas incapator de cuptor uns cu unt si tapetat cu cele 2 linguri de pesmet. Intr-un bol, bat ouale, adaug smantana, sare si piper. Cand conopida s-a fiert, o adaug in vas si torn umplutura peste ea.
Apoi, presar branza razuita cat sa acopere tot amestecul si dau totul la copt. Eu am folosit Airfryer-ul meu de la Instant Pot si am tinut conopida 15 minute pe functia Bake la 180 grade, apoi am mai lasat-o 5-10 minute pe functia Airfryer pentru a forma o crusta crocanta.

