Restaurante

Cluj

Cluj este orasul meu de suflet, as spune cel mai frumos din Romania, si de oricate ori as merge, nu m-as satura niciodata de el. Am avut cateva tentative de a ma muta acolo, insa n-am putut niciodata sa renunt la viata pe care o am aici. Hai sa va arat cateva restaurante pe care le-am incercat si o scurta impresie despre fiecare. Au mai fost si altele in trecut, insa o sa ma bazez pe experienta de ultima data, pentru ca am facut poze, iar informatia este cat mai proaspata.

Tortelli Pasta Bar

Locul acesta a fost de departe preferatul nostru. Aici totul ne-a placut, de la mancare si pana la felul in care am fost tratati. Oamenii sunt foarte faini si desigur ca si pastele sunt pe masura (homemade). Meniul este destul de vast, poate impaca si pe cineva care prefera paste clasice, dar si pe cineva mai curajos. Aici am incercat foccacia de casa, spaghete pomodoro cu rosii cherry si mozzarella di bufala, mac & cheese si tagliatelle cu dovleac si pancetta. Toate au fost de neegalat si astept cu nearbdare urmatoarea vizita. Un lucru tare simpatic aici este faptul ca iti rad parmezan pe loc, dupa ce iti aduc pastele – asta e un avantaj pentru iubitorii de mult parmezan.

Eggcetera

Eggcetera este un alt loc care ne-a placut mult. Aici am luat brunch-ul si totul a fost perfect. Am ales cu greu un fel de mancare, desi imi faceau cu ochiul multe din meniu. Am incercat french toast cu mascarpone si fructe de padure, care a fost fix pe gustul meu, delicios! M-am temut ca o sa fie prea dulce, dar a fost perfect. El a luat toast cu scrambled eggs, bacon, branza de capra si piure de cartof dulce – foarte, foarte gustos.

Jaxx

Jaxx este un local dragut, de tip pub, cu personal foarte primitor. Mancarea a fost buna, insa nimic spectaculos. Localul este fain decorat. As veni aici, poate mai mult pentru bautura si mai putin pentru cina. Aici am incercat coastele de porc si fajitas de vita. Ambele au fost bune, insa asa cum am mai zis – mancarea este una de pub, as zice ca nimic spectaculos. Meniul este divers si optiunile lor chiar pot acoperi multi pretentiosi.

Cimbru Restaurant

Cimbru a fost unul din restaurantele recomandate de comunitate si asa cum am povestit si pe Instagram, experinta noastra nu a fost tocmai buna, insa, cred totusi ca acest restaurant are mai multe de oferit. N-o sa va zic ca il recomand sau nu, cert este ca nu as mai reveni, asta si pentru mancarea ce nu a fost gatita bine, dar si pentru atitudinea personalului, care a fost nepotrivita.
Aici am incercat antricot Botswana (care nu a fost gatit corespunzator si asa cum am cerut) si un curry cu vita, legume la gratar si orez. Antricotul in sine parea de buna calitate, din pacate o buna parte din el a ajuns la gunoi, pentru ca nu a putut fi consumat. Curry-ul a fost foarte gustos, legumele suculente si bune, iar vita perfect gatita.
Intrucat experienta cu friptura nu a fost tocmai grozava, bucatarul ne-a oferit un desert din partea casei (ca si cand o friptura de 80 de lei putea fi acoperita cu un desert de 30): ciocolata de casa – care a fost intr-adevar foarte buna.

Samsara teahouse

Samsara teahouse este un loc tare fain si cozy. Am mers intr-o zi ploioasa si mohorata si mi-a placut mult intreaga experienta. Fiecare camera are o tematica si este diferita. La intrare, te descalti, iar toate mesele sunt amenajate cu perne. Au un intreg catalog cu tot felul de ceaiuri si sunt foarte gustoase. Pe langa ceaiuri, am incercat narghilea si o prajitura raw cu cocos si ciocolata – foarte buna, un fel de bounty.

Marhaba

Stiti deja ca imi place mult mancarea libaneza, asa ca trebuia neaparat sa incercam si un un restaurant cu specific libanez. Toata mancarea a fost delicioasa, iar personalul prietenos. Aici am incercat falafel, hummus beiruty, ficatei in sos de rodie, batata harra si baba ghanoush. Totul a fost gustos, iar lipiile au fost proaspete si bune. Cel mai mult ne-a placut baba ghanoush – de departe cel mai bun mancat vreodata, gustul de vinete coapte a fost intens si bun. Pe langa mancare, eu am incerc un ayran care mi-a placut.

Samsara earthfood

Samsara este un loc cu mancare vegetariana tare buna si chiar daca mananci carne, iti recomand sa il incerci neaparat. De aici, am incercat burger cu halloumi si cheddar foarte gustos, care vine insosit de cartofi dulci prajiti (pe ei i-as fi preferat o idee mai crocanti) si un sos (de branza, daca nu ma insel). El a luat gnocchi quattro formaggi cu pere si nuci – foarte, foarte gustos. In meniul gaseai multe bauturi & cocktails interesante, iar eu am ales un carob latte care mi-a placut mult.

Visuin

Visuin e un local simpatic, cu un meniu mai scurt, insa deosebit. De aici, am incercat vanata coapta cu feta, cartofi prajiti in untura de rata si faimoasele paste cu trufe, pancetta si burrata. Cel mai mult mi-au placut pastele, desi toate au fost delicioase, insa desertul a fost cireasa de pe tort – Nut a flower – un desert deghizat intr-o floare in ghiveci, facut din biscuiti cu ricotta si fructe de padure.

Dulciuri:

Iris Delice

Iris Delice este o cofetarie tare faina, am fost de mai multe ori aici. Am incercat faimosul croissant cu zmeura care este foarte delicios si plin de umplutura si 2 ecleruri foarte bune: cu fistic si cu tiramisu. Ambele au fost gustoase, insa cel cu fistic a fost preferatul meu.

Panemar

Panemar este o franciza cu produse de panificatie, care din ce am observat, se gaseste in Cluj, Turda si Oradea. Au multe produse proaspete de panificatie si totul arata bine. De aici, am luat croissante (fistic si vanilie) care au fost bune, insa nu fantastice. Cel mai mult mi-a placut mini panettone cu zmeura. L-am incercat si pe cel cu fistic, bun si el, insa ar fi mers o idee mai multa crema.

Cafea:

Meron Coffee

Meron Coffee este si el o franciza cu cafea foarte buna. Aici am stat in zilele in care am lucrat (de precizat ar fi ca nu au asa multe prize si sunt destul de aglomerate ambele locatii). N-am incercat nimic din produsele de mancare, insa cafeaua si fresh-urile ne-au placut foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *