Mic dejun,  Dulciuri,  Gustari

Clatite cu banane

Oare mai primiti o reteta de clatite cu banane?
Ca imi place sa mananc clatite la micul dejun nu e o noutate, probabil mi-ati luat deja seama. Obisnuiesc sa le fac mereu in weekend si astfel incerc diverse combinatii si texturi. Testez destul de des diverse variante, desi am si cateva preferate, dupa cum ati observat.
De data aceasta, va propun o reteta simpla, pe care eu prefer sa o fac la blender, din comoditate, dar desigur ca se poate face si fara. Nu adaug niciodata zahar in clatitele de la micul dejun pentru ca folosesc mereu banane foarte coapte. Va incurajez sa utilizati numai banane coapte, pentru a obtine clatite gustoase. La final, imi place sa le servesc cu iaurt grecesc, fructe proaspete si sirop de agave.
clatite cu banane

πŸ”ͺ Preparare: 10min
πŸ‘©β€πŸ³ Gatire: 20min

Ingrediente: (12-14 bucati)

β–ͺ️2 banane mari, coapte
β–ͺ️190g faina
β–ͺ️250ml lapte
β–ͺ️2 oua
β–ͺ️1 lingurita praf de copt
β–ͺ️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Prima varianta ar fi sa puneti totul intr-un blender pentru smoothies si sa folositi viteza cea mai mare pentru a amesteca si marunti bine totul.

A doua varianta este la fel de simpla. Pisam cu o furculita bananele, iar apoi adaugam ouale si un praf de sare. Urmeaza laptele si treptat, incorporez faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Acum ca avem aluatul, vom incinge o tigaie bine si o vom unge cu putin ulei, cat sa nu se prinda clatitele. Turnam aluatul fie direct cu cana blenderului, fie cu o lingura, formand cate 2 clatite in acelasi timp. Le voi coace la foc mediu.

Vom intoarce clatitele cand s-au format bule la suprafata lor. Adaptati focul in functie de cat de repede se coc, pentru a nu le arde si pentru a nu ramane umede in interior.

La final, imi place sa le servesc cu iaurt grecesc, fructe proaspete si sirop de agave. Foarte bine merg untul de arahide, de migdale sau chiar dulceata de casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *