Paine,  Mic dejun

Ciabatta cu masline

Adoor sa organizez brunchuri sau cine, asa ca azi va arat cum sa va primiti prietenii in weekend pe vibe italian. Am pregatit ciabatta cu masline, biscotti cu cacao si alune de padure, pasta de ricotta cu rosii uscate, salata caprese, un platou cu branzeturi, nuci si masline si o salata cu rucola, parmezan si rosii.

ciabatta cu masline 1

Ingrediente (12 buc):

▪️850g faina
▪️630ml apa
▪️70ml ulei de masline
▪️14g drojdie uscata
▪️2 lingurite sare

Mod de preparare:

Asezam in bolul robotului faina si facem o dechizatura in mijloc in care voi pune drojdia si putina apa calduta. Las drojdia sa se activeze si adaug si restul ingredientelor, apoi incep sa mixez pana obtin un aluat elastic.

Fac cateva impaturiri si trec tot aluatul intr-un alt bol uns cu ulei, apoi il dau acoperit la frigider peste noapte (ideal 24h). A doua zi, scot aluatul si il las la temperatura camerei 20-30 de minute, presar faina pe blat si asez aluatul. Il impart in 2 parti egale, apoi in inca 6 si formez niste painici. Pentru varianta cu masline, le adaug inainte sa il dau la frigider.

Asez painicile pe foaie de copt si le mai las 30 de minute acoperite, apoi le bag la cuptor la 230 grade pentru 5 minute cu ventilatie si inca 20-25 minute la 180 de grade cu caldura sus-jos, pana se rumenesc frumos.

ciabatta cu masline 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *