Fel principal

Chilli con carne

Iubesc mancarea picanta si mai ales, Chilli con carne, alaturi de o tortilla… un deliciu pe care nu il refuz niciodata. Imi place sa il savurez mai mult in sezonul rece, este rapid, delicios si cu ingrediente la indemana oricui.
chilli con carne

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente: (4 portii)

▪️1 ceapa
▪️1 ardei capia
▪️3 catei de usturoi
▪️1/2 ardei iute
▪️300g carne tocata
▪️1 conserva fasole rosie
▪️1/2 conserva de porumb
▪️2-3 rosii coapte/conserva de rosii (aprox. 500g)
▪️1/2 zeama de lamaie
▪️patrunjel proaspat
▪️sare, piper, chilli, boia iute, chimen, scortisoara (/mix de chilli con carne)

Mod de preparare:

Tai marunt legumele: ceapa, ardeiul capia, cel iute si usturoiul. Le calesc intr-o lingura de ulei, fara sa se arda. Adaug carnea si o las sa se rumeneasca, la foc mediu spre mare, pana si-a tras toata apa si este gatita. Presar mix-ul pentru chilli con carne si amestec. Daca nu aveti mix din comert, puteti folosi piper, chilli, cimbru, boia iute si putin chimen, dupa gust.

Dupa ce carnea s-a gatit, adaug 2-3 rosii decojite si taiate cubulete sau rosii pasate din conserva/bulion. Amestec si las cateva minute pe foc. Adaug fasolea si porumbul. Daca nu aveti fasole rosie, functioneaza si cea alba.

Las totul la foc mic, amestec, gust si mai condimentez daca este necesar. Opresc plita, storc o jumatate de lamaie, adaug un praf de scortisoara si patrunjel proaspat tocat.

Servesc chilli con carne cu lipii proaspete si iaurt grecesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *