Chiftele de dovlecel cu porumb
Continui seria de post cu aceasta reteta de chiftele de dovlecel cu porumb pe care imi doream de ceva timp sa o incerc. Desi nu sunt mare fan dovlecel, mi-am dat seama ca unele retete ma surprind placut, iar aceasta nu a fost o exceptie. Chiftelele de post sunt o alternativa delicioasa si sanatoasa la chiftelele obisnuite, fiind potrivite pentru cei care tin post, dar si pentru persoanele care isi doresc sa diversifice alimentatia cu optiuni vegane/vegetariene.

Ingrediente: (12 bucati)
▪️2 zucchini
▪️150g porumb (din conserva)
▪️2 fire ceapa verde
▪️cateva frunze de patrunjel
▪️4-5 linguri de faina integrala
▪️2 linguri de ulei de masline
▪️2 linguri de drojdie inactiva (optional)
▪️sare
Mod de preparare:
Pentru inceput, spalam bine zucchini. Eu am cumparat zucchini bio, asa ca voi folosi si coaja lor. Puteti sa o indepartati sau nu, asa cum preferati. Dau pe razatoarea mare cei doi zucchini (puteti sa folositi si dovlecel clasic) si apoi ii scurg bine de zeama. Ar fi de preferat sa folositi un prosop pentru a elimina cat mai bine lichidul.
Apoi, o sa tai ceapa si patrunjelul marunt. Intr-un bol cuprinzator, voi amesteca toate ingredientele. Drojdia inactiva o folosesc pentru valoarea nutritionala, asa ca daca nu aveti sau nu va place, puteti sa o omiteti. Mai mult, daca nu tineti post, putin parmezan ar merge de minune. Nu uitati de sare.
Incercam sa formam chiftelutele, luand cate o lingura si modeland intre palme. Daca simtiti ca aluatul este prea umed, puteti sa mai adaugati putina faina. Eu am folosit faina integrala, asa ca daca folosesti o faina normala, s-ar putea sa ai nevoie de putin mai multa.
Pentru a coace chiftelutele, eu am folosit airfryer-ul meu de la Instant Pot pentru ca dureaza mult mai putin sa fie gata. L-am setat pe functia Bake la 15 minute si am mai verificat intre timp sa vad cum arata. Puteti folosi si cuptorul, desigur si chiar sa le prajiti in ulei, daca va plac mai mult asa.


