Paine

Chifle pufoase de burgeri

Ador aceste chifle pufoase de burgeri. Apreciez un burger bun, preparat acasa, cu painica moale si gustoasa. De aceea, am facut aceste bunatati care au fost foarte apreciate.
Pentru a le umple, am folosit carne de vita, sos cu iaurt si usturoi, cheddar, rosii, ceapa, castraveciori murati si spanac. Sper sa va placa!
chifle pufoase de burgeri

🔪 Preparare: 20min + 1h (dospire)
👩‍🍳 Gatire: 30min

Ingrediente: (6 bucati)

▪️500g faina
▪️60g unt topit si racit
▪️1 ou
▪️250ml apa calduta
▪️7g drojdie uscata
▪️1 lingura de zahar
▪️1 lingurita de sare
▪️seminte, mac, susan (optional)
▪️1 ou batut + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare:

Dizolvam drojdia cu zaharul si o lingura de faina in apa calduta. Apoi, o adaug peste faina si ou si omogenizez. Urmeaza untul topit si sarea si framant timp de 10 minute.

Este un aluat destul de lipicios si se framanta greu. Trebuie sa va inarmati cu rabdare. Framantam, iar apoi vom lasa aluatul la dospit, intr-un bol uns cu ulei, aproximativ 1h.

Dupa 1h, punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si mai framantam putin. Impartim in 6 parti egale, eu am folosit un cantar ca sa obtin chifle uniforme.

Modelam chiflele. Le punem intr-o tava cu hartie de copt si le mai lasam 20 de minute acoperite cu un prosop. Incercati sa pastrati o distanta intre ele, pentru ca vor mai creste.

Le ung cu un ou batut si 2 linguri de lapte, iar apoi presar seminte. Le dam la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-30 de minute, pana se rumenesc.

chifle-pufoase-de-burgeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *