Dulciuri

Cheesecake la pahar

Inainte sa plec in vacanta, am pregatit de 3 ori cheesecake la pahar si de fiecare data a disparut din frigider pana a doua zi. Este delicios si nu aveti nevoie de mai mult de 10 minute. Nici macar nu necesita ustensile sau vase speciale. Il puteti pune in borcane, pahare, pana si in boluri, iar pentru sos se poate folosi orice fruct de sezon. Trebuie adaugat pe lista voastra neaparat, se potriveste fantastic cu caldura de afara.

Daca preferati totusi sa porniti cuptorul, gasiti aici varianta mini, iar aici cheesecake-ul in foitaj.

cheesecake la pahar

🔪 Preparare: 10min

Ingrediente: (2 borcane de 290ml)

▪️60g biscuiti digestivi
▪️10g ulei de cocos/unt topit
▪️150g crema de branza
▪️150ml smantana pentru frisca
▪️100g fructe
▪️20g zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru inceput, voi pune biscuitii intr-un maruntitor si voi mixa pana ce se faramiteaza complet. Daca nu aveti un maruntitor de bucatarie, ii puteti drobi intr-o punga cu o lingura de lemn/facalet. Adaug uleiul de cocos peste biscuitii zdrobiti si amestec bine cu o lingura. Acum avem baza cheesecake-ului.

Voi continua cu crema care se pregateste foarte simplu. Pentru a obtine o crema tare, avem nevoie ca smantana pentru frisca si crema de branza sa fie foarte reci, de la frigider. Cand este cald in bucatarie, obisnuiesc sa tin telurile mixerului cateva minute la congelator, iar bolul folosit in frigider. Incep prin a bate smantana pentru frisca cu telul si incorporez treptat zaharul pudra. Cand incepe sa se intareasca, adaug crema de branza si continui sa mixez pana obtin o crema tare, care nu curge de pe tel.

Ultimul pas este sosul de fructe. Eu am folosit capsuni pentru a-l pregati, dar puteti folosi ce fructe aveti. Am pus capsunile pe foc alaturi de 2 linguri de apa si am amestecat la foc mediu pana am obtinut un sos de fructe nu foarte lichid. Ideal ar fi sa gustati si sa decideti daca este nevoie de indulcitor, eu nu am folosit.

La final, ramane sa il asamblam. Asezam biscuitii si ii nivelam cu o lingura sau cu un pahar, apoi adaugam crema si sosul de fructe. Decoram cu fructe proaspete si menta. Nu uitati sa il pastrati putin la frigider inainte de servire.

cheesecake la pahar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *