Chec de turta dulce
Pentru ca ador combinatia cacao-miere-scortisoara, am zis sa incerc si o reteta de chec de turta dulce cu cacao. Desigur, condimentele nu vor lipsi nici de data aceasta, iar ca bonus, vom adauga si nuci.
E o combinatie tare buna, iar pe mine m-a cucerit. Am folosit o forma de silicon (de la Lidl) cu bradut, dar voi puteti folosi orice forma de chec/cozonac. Din aceasta compozitie, am obtinut 2 braduti.

🔪 Preparare: 10min
👩🍳 Gatire: 40min
Ingredinte:
▪️500g faina
▪️200g zahar
▪️100g miere
▪️2 oua
▪️500ml lapte
▪️4 linguri de ulei
▪️3 linguri de cacao
▪️150g nuci tocate
▪️2 lingurite praf de copt
▪️15g mix de condimente turta dulce (eu l-am folosit pe cel de la Lidl)
▪️3-4 linguri suc de portocale
Mod de preparare:
Mixez ouale cu zaharul pana spumeaza. Apoi, adaug laptele caldut si mierea si amestec pana se omogenizeaza. Urmeaza uleiul si sucul de portocale.
Intr-un alt bol, voi amesteca faina, condimentele, praful de copt si cacaua.
Continui prin combinarea celor 2 boluri, amestecand bine, pentru a nu forma cocoloase. Dupa aceea, voi adauga nucile tocate marunt.
Torn totul intr-o tava tapetata cu hartie si dau la cuptorul preincalzit la 180°C, aproximativ 40 de minute, depinde si ce forma folositi. Incercam trucul cu scobitoarea.
La final, am facut o bezea din 2 albusuri si 45g zahar, la care am adaugat putina zeama de lamaie.
Bat albusurile pana spumeaza, iar apoi adaug treptat zaharul. Vrem sa obtinem o bezea tare si lucioasa. Apoi, storc putina zeama de lamaie pana ajung la consistenta dorita.
Eu am decorat bradutul cu ea. Daca faceti checul intr-o tava normala, puteti turna bezeaua cu o lingura, ca un fel de glazura.
Sper sa va placa!

