Cartofi noi umpluti
Iubesc cartofii in perioada asta, iar de curand am dat peste o reteta de cartofi noi umpluti care parea tare interesanta si pe care mi-am propus sa o incerc. Este destul de simpla si sunt sigura ca o sa va placa, avand in vedere cat de popular este cartoful in bucataria noastra.
O sa umplem cartofii cu cateva ingrediente simple pe care sunt sigura ca le aveti in frigider: branza, verdeturi, smatana si bacon. Insa, puteti oricand sa adaptati lista in functie de preferintele voastre.
Pentru a pregati aceasta reteta de cartofi noi umpluti am folosit Airfryer-ul meu de la Instant Pot. De cand il am, pornesc destul de rar cuptorul pentru ca intreg procesul de incalzire dureaza mult mai putin. De data asta l-am folosit de doua ori: o data pe functia de Grill si o data pe cea de Airfyer. V-am mai povestit in trecut despre el, iar mai multe detalii gasiti in highlights pe Instagram sau pe instant-pot.ro.
Nu uitati ca avem si un cod de reducere: coltulcubunatati10 care ofera 10% reducere la orice aparat.
Ingrediente:
▪️8-9 cartofi medii
▪️80g bacon
▪️1 ceapa mica alba
▪️2 graunte de usturoi
▪️100g smantana
▪️40g parmezan
▪️60g cheddar
▪️1-2 fire ceapa verde
▪️cateva fire de marar
▪️1 lingura ulei de masline
▪️1/2 lingurita piper
▪️1/2 lingurita sare
▪️1/2 lingurita boia afumata
▪️1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare:
Incepem prin a spala bine cartofii pentru ca ii vom folosi cu tot cu coaja. Eu obisnuiesc sa ii frec cu o perie curata. Lasa-i apoi intr-un bol cu apa si bicarbonat pentru 10 minute. Apoi, clateste-i si sterge-i cu un prosop. Cu o furculita ii intep din loc in loc, iar apoi torn ulei de masline si sare si ii dau la airfryer la 180°C pentru 35 minute. Puteti folosi si cuptorul fara ventilatie, doar cu caldura sus-jos.
Intre timp, pregatesc ingredientele pentru umplutura. Am taiat marunt bacon-ul, ceapa alba, usturoiul, ceapa verde, mararul si am ras parmezanul si branza cheddar.
Pune bacon-ul la prajit intr-o tigaie curata si amesteca energic pana devine crocant. Apoi, ia-l din tigaie si pune-l deoparte intr-o farfurie. In grasimea ramasa, caleste ceapa si usturoiul si adauga toate condimentele de mai sus. Apoi, adauga si bacon-ul prajit mai devreme.
Dupa ce cartofii s-au copt, cu un cutit si o furculita, da-i in jumatate cat inca sunt calzi. Scobeste interiorul cu o lingurita si pastreaza miezul intr-un castron. Adauga bacon-ul, ceapa si usturoiul gatite, branza, parmezanul, smantana, ceapa verde si mararul si amesteca totul pana obtii o pasta. Cu aceasta pasta o sa umplem cartofii.
Asaza din nou cartofii umpluti in airfryer si presara parmezan ras deasupra. Apoi, da-i la 205°C pentru 5 minute, la functia Grill. Se vor rumeni frumos, iar branza se va topi.
Serveste cartofii cu sos de iaurt, usturoi si marar dupa ce s-au racit putin.
PS: Aici gasesti mai multe retete cu cartofi.