Butter chicken
Butter chicken este reteta mea preferata atunci cand ajung intr-un restaurant indian. Este putin mai elaborata, cu marinare, insa azi eu o sa va arat o varianta mai rapida care nu are nevoie decat de 30 de minute si este extraordinar de gustoasa.
Ca de obicei, ma stiti ca imi place sa folosesc multicookerul meu Instant Pot. Obisnuiesc sa il folosesc la carnea de tara si cand imi doresc sa gatesc mai multe portii. Mancarea iese extrem de buna in el, iar daca va grabiti si mai tare, puteti sari peste pasul de rumenire al carnii.
Mai multe despre multicooker gasiti pe instant-po.ro, modelul meu este Pro 8, iar codul de reducere este inca valabil: #coltulcubunatati10 ofera 10% reducere la orice aparat, indiferent daca este la reducere sau nu.
Ingrediente:
▪️700-800g piept de pui
▪️400ml sos de rosii
▪️200ml smantana de gatit
▪️40g unt
▪️o ceapa
▪️3-4 catei de usturoi
▪️o bucatica de 2-3cm ghimbir
Condimente:
▪️1 lingurita chimion
▪️1 lingurita garam masala
▪️1 lingurita turmeric
▪️1 lingurita fulgi de chilli
▪️1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Incepem cu ceapa, usturoiul si ghimbirul pe care le taiem foarte marunt. Apoi, continuam cu puiul pe care il taiem cubulete. Poti folosi chiar si pulpe de pui dezosate daca preferi, mie imi place mai mult pieptul.
Am incins oala pe functia Saute si am topit jumatate din cubul de unt, apoi am rumenit puiul. Poti imparti cantitea in 2 transe ca sa nu le inabusi in lichidul lor.
Am scos carnea si am pus si celalalt cub de unt. Am calit ceapa, usturoiul si ghimbirul si am pus carnea la loc alaturi de sosul de rosii si condimentele. Am pus capacul si am setat programul Pressure Cook pentru 5-7 minute, in functie de cat de tare e carnea voastra.
Cand programul s-a terminat, eliberez presiunea, pun smantana lichida si la functia Saute mai amestec putin pana obtin un sos cremos. Servesc cu patrunjel, alaturi de orez basmati sau lipii.