Mic dejun,  Dulciuri,  Gustari

Budinca de tapioca

Aveam de mult timp pe lista mea budinca de tapioca si tare incantata sunt ca am incercat-o. Se poate spune ca tapioca este o fainoasa, un amidon, care se obtine prin prelucrarea unei plante – cassava – cu origini in Brazilia.

Tapioca reprezinta un aliment cu gust neutru, care in general, preia savoarea lichidului in care este fiarta, de aceea, este foarte important in ce lapte fierbem perlele de tapioca. Eu am ales sa le fierb in lapte de cocos si mi-a placut foarte mult savoarea pe care a primit-o budinca mea. Am completat budinca cu un sos de zmeura si fructe proaspete. Este foarte usor de facut si poate deveni un desert la micul dejun, iar daca o pregatiti in avans, puteti avea asigurata masa de dimineata pentru 2 zile.

budinca de tapioca

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 10min

Ingrediente:  (2 portii)

▪️320ml lapte de cocos
▪️60g perle tapioca
▪️2 linguri sirop de agave
▪️100g zmeura congelata
▪️zmeura proaspata

Mod de preparare:

Pentru a scurta cat mai mult procesul de fierbere al perlelor de tapioca, eu am ales sa le las la inmuiat 1h in apa rece. Am aruncat, apoi, apa si le-am asezat intr-un vas, alaturi de laptele de cocos. Am fiert tapioca pret de 10-15 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce bilutele au devenit translucide. Eu am pregatit budinca de seara si am consumat-o rece, a doua zi, insa voi puteti sa o consumati chiar si calda. Am adaugat siropul de agave si am amestecat pentru a-l distribui uniform, apoi, am mutat budinca in doua borcanase de sticla (ale mele au 250ml)

Cat timp timp perlele se racesc, vom pregati sosul de zmeura, pe care il fac din zmeura congelata. Pentru ca mie imi place foarte mult zmeura acrisoara, nu am mai adaugat indulcitor in sos, insa voi puteti sa o faceti, daca simtiti ca este cazul. Am pus zmeura pe foc alaturi de 2-3 linguri de apa si am amestecat, pana ce aceasta a devenit un sos/piure. Am luat-o de pe foc si am lasat-o la racit.

Deasupra budincii de tapioca am adaugat sosul de zmeura, iar la final zmeura proaspata. Am lasat budinca la frigider, iar a doua zi am consumat-o, amestecand la inceput sosul cu perlele de tapioca.

budinca de tapioca
budinca de tapioca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *