Dulciuri

Briose tiramisu cu crema de mascarpone

Visez de ceva timp la aceste briose tiramisu cu crema de mascarpone si de cand le-am vazut pe pinterest, numai la ele mi-a stat gandul.
Nu pot spune ca iubesc tiramisu, dar aceste briose sunt atat de bune, ca merita incercate si de cei care nu sunt innebuniti dupa aceasta prajitura. Daca nu va place cafeaua in dulciuri, puteti oricand renunta la lingurita de cafea din sirop. Oricum ati alege, va garantez ca nu sunt doar simple de facut, dar si delicioase. Alaturi de panettone vor sta sigur pe masa de Anul Nou.
briose tiramisu cu crema de mascarpone

🔪 Preparare: 20min
👩‍🍳 Gatire: 20-30min

Ingrediente:

Briose: (10-12 bucati)

▪️225g faina
▪️140g zahar (puteti folosi orice tip – eu am folosit 50g zahar de cocos si restul alb)
▪️2 oua
▪️50g smantana
▪️100ml lapte
▪️100g unt topit
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

Sirop:

▪️1 lingurita de cafea
▪️80ml apa fierbinte
▪️8g cacao
▪️15g zahar

Crema:

▪️150g mascarpone rece
▪️150g smantana pentru frisca rece
▪️30g zahar pudra

Mod de preparare:

Bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana spumeaza si devine ca o crema. Adaug untul topit si laptele si continui sa mixez (puteti folosi si un tel la fel de bine).

Intr-un alt bol, amestec faina cu bicarbonatul si cu praful de copt si incep sa le incorporez treptat in amestecul lichid, amestecand cu o spatula. Incerc sa nu raman cu cocoloase. Apoi, adaug smantana si omogenizez totul.

Trec aluatul in forme de briose, cu hartie, punand cate o lingura in fiecare. Le dau la cuptorul preincalzit la 190°C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Le verific, folosind testul scobitorii.

Intre timp, voi face siropul. Amestec toate ingredientele intr-un bol mai larg si il las la racit. Cand briosele s-au racit, le scot hartiutele si inmoi fiecare briosa in sirop pana la jumatate. Le las la scurs pe un grill.

Urmeaza sa pregatim crema de mascarpone. Pentru inceput, mixez mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta din urma se dizolva complet. Apoi, adaug si smantana pentru frisca si incep sa mixez din nou, pana cand crema devine tare. Puteti pune esente de cafea, vanilie, daca va plac. Eu nu am folosit.

Ornez briosele, folosind un dui in forma de stea. Desigur, puteti folosi si o punga, doar daca o reciclati dupa aceea (:D).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *