Dulciuri

Briose Oreo

Stiu ca ati asteptat aceste briose Oreo si desi le-am inventat din mers pentru a salva crema ramasa de la tort, s-au dovedit un real succes. Asa ca le-am mai facut o data si sunt tare curioasa cum o sa vi se para.
Sunt clar varianta mai simpla a tortului Oreo, care desi mi-a placut foarte mult, dureaza ceva sa il pregatesti. In schimb, briosele sunt rapide, mult mai simple si arata foarte bine pe masa unei ocazii speciale.
briose oreo

🔪 Preparare: 15min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente:

Briose: (12 bucati)

▪️150g faina
▪️25g cacao
▪️2 oua
▪️120g zahar
▪️125g iaurt grecesc
▪️75ml lapte
▪️75ml ulei
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

▪️300g crema de branza
▪️200ml smantana pentru frisca
▪️50g zahar pudra
▪️7-8 biscuiti Oreo

Mod de preparare:

Aluatul pentru briose se pregateste destul de usor. Am folosit reteta brioselor cu cacao. Asadar, bat ouale cu zaharul, pana spumeaza, folosind un tel. Apoi, torn uleiul in fir subtire, in timp ce amestec. Adaug laptele si iaurtul.

Intr-un alt bol, amestec faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua. Le incorporez pe toate in bolul cu lichide de mai sus si amestec, pana obtin un aluat omogen.

Trec compozitia in forme pentru briose. Eu am folosit hartii speciale. Daca nu aveti, ar fi indicat sa ungeti tavile cu putin ulei. Dam briosele la 180°C, pentru 15-20 de minute. Incercati trucul cu scobitoarea.

Intre timp, pregatesc crema. Pentru a pregati crema de branza, avem nevoie ca smantana pentru frisca sa fie foarte rece, de la frigider, la fel si crema de branza. Zaharul pudra trebuie sa fie cumparat, el are stabilizator si ajuta smantana sa se intareasca.

Pentru inceput, batem smantana pentru frisca si incorporam treptat zaharul pudra. Smantana pentru frisca se bate ceva mai mult timp pana se intareste. Cand este aproape intarita, adaugam treptat crema de branza si continuam sa mai batem. La final, crema trebuie sa aiba o consistenta tare si sa nu cada de pe paleta mixerului.

In aceasta crema, am adaugat biscuitii Oreo zdrobiti. Inlaturam crema din interiorul lor si maruntim bine biscuitii. Putem face asta cu ajutorul unui robot de bucatarie, sau pusi intr-o punga si zdrobiti cu un sucitor pentru aluat.

Va recomand, totusi, sa folositi un maruntitor, pentru a fi mai usor de manevrat crema. Daca biscuitii nu sunt maruntiti bine, vor ramane bucati mai mari si se vor bloca in dui. Adaug biscuitii maruntiti si amestec cu o spatula, pana ce crema devine uniforma.

Ornez briosele folosind un dui in forma de stea. La final, le pun cate o jumatate de biscuit Oreo.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *