Briose de turta dulce si crema de branza
Inchei seria bunatatilor de sarbatori cu aceste briose de turta dulce si crema de branza. Un deliciu, n-as fi crezut ca se imbina atat de bine gustul de turta dulce, plin de mirodenii, cu crema de branza cu unt.
Iubesc sa fac cupcakes pentru ca inlocuiesc un desert care pare complicat cu unul destul de simplu. Sunt spectaculoase, si la gust, si la aspect.
Aluatul de briose e gata in 10 minute, iar crema de branza in mai putin de 5 minute. Nu trebuie sa aveti duiuri sofisticate ca sa le ornati. Puteti folosi pana si o banala punga.
🔪 Preparare: 20min
👩🍳 Gatire: 20-30min
Ingrediente:
Briose: (10-12 bucati)
▪️230g faina
▪️120g miere
▪️140g zahar
▪️140g unt topit
▪️2 oua
▪️100ml lapte
▪️20g cacao
▪️50g iaurt
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
▪️ 8-10g mix de condimente turta dulce
Crema de branza:
▪️200g crema de branza la temperatura camerei
▪️100g unt 82% grasime la temperatura camerei
▪️75g zahar pudra
▪️2-3 linguri zeama de portocale
Pentru inlocuirea mixului:
▪️2 lingurite de scortisoara
▪️1/2 lingurita nucsoara
▪️1/2 lingurita ghimbir
▪️un varf de cuisoare
▪️un varf de anason
Mod de preparare:
Mixez ouale cu zaharul pana spumeaza. Intre timp, incalzesc laptele si topesc in el mierea si untul. Le tort peste oua si zahar si mixez in continuare.
Intr-un alt bol, amestec faina, praful de copt, bicarbonatul, cacaua si mirodeniile.
Incep sa incorporez din ingredientele solide in bolul cu cele lichide, putin cate putin, in timp ce mixez. La final, adaug si iaurtul. Ar fi mers si putina nuca, daca aveti si va place.
Tort aluatul in forme de briose si dau la cuptorul preincazit la 190°C, pentru 20-25 de minute. Folosesc trucul cu scobitoarea.
Intre timp, pregatesc crema de branza. Pentru inceput, mixez untul cu zaharul pudra, pana s-a incorporat complet. Apoi, adaug treptat crema de branza. Urmeaza sa pun zeama de portocale si mai mixez putin.
Ornez briosele cu crema de branza dupa ce s-au racit complet.