Dulciuri

Briose cu sos de zmeura si crema de mascarpone

Sper ca nu v-ati plictisit de briose ca mai am cateva idei in minte. De data asta, va arat cum sa faceti briose cu sos de zmeura si crema de mascarpone. Aceste briose au aparut ca o completare la tortul cu lamaie si jeleu de zmeura, pe care promit ca o sa vi-l arat curand.
Intotdeauna briosele cu crema mi s-au parut speciale si aratoase, desi ele nu necesita foarte mult timp si nici nu au nevoie de ingrediente prea complicate. Le fac de fiecare data cand imi doresc sa obtin ceva sofisticat cu putin efort.
briose cu sos de zmeura si crema de mascarpone

🔪 Preparare: 15min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente: (12 bucati)


Briose:


▪️150g faina
▪️120g zahar
▪️100ml ulei
▪️2 oua
▪️130ml chefir
▪️1/2 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
▪️2 linguri zeama de lamaie
▪️1 lingura coaja de lamaie

Crema:

▪️60g zahar pudra
▪️200g mascarpone
▪️200ml smantana pentru frisca
▪️1 lingura zeama de lamaie

Sos de zmeura:

▪️80g zmeura congelata
▪️1 lingurita de zahar

Mod de preparare:

Pentru inceput, vom pregati briosele. Bat ouale cu zaharul, folosind un tel, pana ce obtin o consistenta cremoasa. Apoi, adaug uleiul in fir subtire si amestec. Urmeaza chefirul, zeama si coaja de lamaie. La final, incorporez faina, amestecand continuu, praful de copt si bicarbonatul.

Torn briosele intr-o forma speciala si le dau la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-25 de minute. Incercam trucul cu scobitoarea. Eu folosesc si hartii speciale pentru briose, daca nu aveti, este suficient sa ungeti tavile cu putin ulei.

Dupa ce briosele s-au copt, le voi lasa sa se raceasca pe un grill si nu le voi decora decat atunci cand sunt perfect reci.

Intre timp, pregatesc sosul de zmeura. Pun zmeura si zaharul pe foc mic si amestec continuu, pana ce obtin un sos putin inchegat, iar zmeura este descompusa complet. Il dau de pe foc si cat timp se raceste, ma voi ocupa de crema.

Crema este foarte simpla si se pregateste in cateva minute. Ingredientele trebuie sa fie reci, de la frigider. Uneori, eu aleg sa bag in congelator paletele mixerului cu cateva minute inainte sa bat frisca. Asadar, pun toate ingredientele intr-un bol si mixez pana ce crema se intareste bine si nu mai curge din tel. Folositi o smantana pentru frisca de calitate.

Folosind un dui, fac o gaura in mijlocul fiecarei briose si asez cu o lingurita sosul de zmeura. Apoi, ajutandu-ma de un pos cu un dui in forma de stea, decorez briosa cu crema de mascarpone.

briose cu sos de zmeura si crema de mascarpone

Cu crema de branza si sos de afine, coacaze si mure:

briose cu sos de zmeura si mascarpone

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *