Mic dejun,  Gustari

Briose cu ovaz si banane

Mereu caut optiuni de mic dejun care sa contina ovaz, iar de data asta putem spune ca este chiar un desert: Briose cu ovaz si banane. Cine nu vrea o briosa la micul dejun?
briose-cu-ovaz-si-banane

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 40min

Ingrediente: (12 bucati)

▪️200g fulgi de ovaz
▪️2 banane coapte
▪️2 oua
▪️200ml lapte migdale
▪️10-20ml ulei
▪️1 lingurita seminte de chia (optional)
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
▪️un praf de sare
▪️o mana de fructe proaspete/ congelate

Mod de preparare:

Pisez bananele si le amestec cu ouale. Adaug laptele, uleiul si amestec. La final, incorporez ovazul, alaturi de praful de copt, bicarbonatul, semintele si praful de sare.

Am turnat aluatul in forme de briose si am pus in varf fructe, 6 briose cu afine, 6 cu zmeura. Le-am dat la cuptor aproximativ 40 de minute, la 180°C, pana se auresc.

Am servit briosele cu ovaz si banane alaturi de iaurt grecesc, sirop de agave si nuci. Se pot servi cu unt de arahide sau diverse creme tartinabile neindulcite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *