Dulciuri

Briose cu dovlecei

Cineva cu dovlecei #denearuncat in frigider? Stiu ca poate neobisnuita reteta asta, dar aceste briose cu dovlecei chiar m-au surprins placut. Ma intreb de ce nu le-am incercat mai devreme. Sunt atat si pufoase, nici nu bagi de seama ca ar avea dovlecei in interior.
briose-cu-dovlecei

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 30min

Ingrediente: (12 bucati)

▪️300g dovlecei razuiti si scursi
▪️2 oua
▪️100g zahar (eu am folosit de cocos, merge si normal)
▪️190g faina
▪️30g cacao
▪️60ml ulei de cocos
▪️100g iaurt
▪️30ml lapte
▪️1 lingurita praf de copt
▪️60g ciocolata taiata cubulete
▪️un praf de sare

Mod de preparare:

Dupa ce razuiesc dovleceii, ii pun la scurs intr-o sita. Incerc sa ii scurg bine.

Intr-un castron amestec ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt. Intr-un alt castron, bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana se incorporeaza bine. Adaug iaurtul, laptele si uleiul, amestec bine. Adaug si ingredientele uscate si amestec bine cu un tel. Apoi, pun si dovleceii pe care ii mai scurg putin, daca inca au zeama.

La final, pun si bucatelele de ciocolata si amestec. Torn aluatul in forme de briose si dau la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Folosesc trucul cu scobitoarea.

Sper sa va bucurati de ele, intre timp, nici nu-mi amintesc cand au disparut 12 bucati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *