Dulciuri

Briose cu ciocolata si crema de unt

Imi doream de ceva timp sa fac niste cupcakes de sarbatoare si am ales aceste briose cu ciocolata si crema de unt. Cum puteam sa aleg altfel decat unele in forma de braduti craciunisti? Nu numai ca sunt delicioase, dar si arata perfect pe masa de Craciun.
Cu ocazia asta am incercat si un nou tip de crema: cea de unt si bezea elvetiana. La ea, am adaugat un strop de zeama de portocala pentru a intensifica si mai tare gustul de iarna. Au fost tare apreciate si le-as mai repeta curand. Daca nu va simtiti confortabil cu colorantul, puteti oricand sa il omiteti.
briose cu ciocolata si crema de unt

🔪 Preparare: 30min
👩‍🍳 Gatire: 20-30min

Ingrediente: (12 bucati)

Briose:

▪️2 oua
▪️140g zahar
▪️130g faina
▪️20g cacao
▪️150g iaurt grecesc
▪️120g unt topit
▪️70g ciocolata neagra
▪️1 lingurita praf de copt
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema de unt si bezea elvetiana:

▪️2 albusuri
▪️150g unt cu 82% grasime
▪️100g zahar
▪️2-3 linguri suc de la o portocala
▪️colorant alimentar de calitate (optional)

Mod de preparare briose:

Bat ouale cu zaharul si un praf de sare, pana spumeaza. Intre timp, topesc pe baie de aburi ciocolata si untul. Le adaug peste oua si amestec.

Intr-un alt bol, amestec faina, cacao, praful de copt si bicarbonatul si incep sa le incorporez in amestecul lichid. Trec aluatul in forme de briose si le coc aproximativ 20 de minute, la 190°C. Folosesc trucul cu scobitoarea, pentru a verifica daca sunt coapte.

Mod preparare crema:

Incep prin a prepara bezeaua. Intr-un vas degresat pun albusurile si zaharul pe baie de aburi si amestec constant, pana ce zaharul s-a topit complet. Teoretic, compozitia ar trebui sa ajunga la 60-70°C. Eu nu am avut termometru, asa ca m-am uitat daca granulele zaharului s-au dizolvat.

Apoi, iau de pe foc vasul si incep sa bat albusurile spuma, folosind un mixer. Bezeaua este gata cand intorc castronul si nu curge nimic. Inainte de a adauga untul, verific daca bezeaua s-a racit complet. Apoi, pot pune treptat cate un cub de unt, mixand continuu. Untul ar trebui sa fie la temperatura camerei, dar nu prea moale. Dupa ce termin cu untul, voi adauga si sucul de portocale.

Crema trebuie sa fie destul de tare si usor de manevrat. Daca totusi e prea moale pentru a fi pusa in pos, puteti sa o mai dati la frigider.

Adaug si colorantul, atat cat este necesar pentru a obtine o culoare verde aprins si mai mixam putin, pana se uniformizeaza. Va recomand sa folositi un colorant de calitate, care este puternic pigmentat.

Daca aveti dificultati in a orna aceste briose, va invit sa fiti cu ochii pe contul de Instagram, pentru ca voi urca un reel acolo cu modul de montare. La final, am adaugat ornamente de zahar.

briose cu ciocolata si crema de unt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *