Dulciuri

Bradut de turta dulce

Iubesc sa pregatesc acest bradut de turta dulce. Este foarte aratos pe masa de Craciun si se pregateste in cateva minute. Reteta e atat de simpla ca puteti implica orice membru al familiei la prepararea ei, mai ales copiii care vor fi mai mult decat incantati de rezultatul final.

Acest bradut ar putea fi un cadou fantastic de Craciun, sau chiar un detaliu stralucitor de pe masa cu bunatati.

Mod de preparare:

Pentru a pregati aluatul de turta dulce, va recomand sa mergeti la reteta de turta dulce de pe blog. Aici voi explica doar cum asamblati bradutul.

Indata ce aluatul este gata de manevrat, il voi intinde cu un sucitor intre 2 foi de copt. Voi decupa biscuitii cu ajutorul unor sabloane. Aceste sabloane sunt facute de mine, pe hartie normala, insa sunt sigura ca gasiti si in magazine stelute sub marimi diferite. Am desenat pe hartie stelute de diferite dimensiuni, pe care le-am decupat. Apoi, nu am facut decat sa pun hartia peste aluat si sa tai cu un cutit, urmarind forma sablonului.

Cu un pai sau chiar cu un cutit, fac o scobitura mica in mijlocul stelutelor. Apoi, modelez niste bobite mici carora le fac si lor aceeasi scobitura. Pe aici voi trece sfoara la asamblarea bradutului. Intre timp, incing cuptorul la 180°C.

Incercati sa coaceti turta dulce sortata pe dimensiuni. Eu le-am grupat cate 2 tipuri de dimensiuni apropiate pentru a nu le arde. Bobitele le-am copt si pe ele separat. Pentru cea mai mare forma am avut nevoie de 10-12 minute, iar pentru bobite de aproximativ 4-5 minute.

Dupa ce s-au racit, iau o sfoara si introduc prima steluta. Ii fac un nod micut pentru a nu scapa si continui cu o biluta, apoi cu o alta stea si tot asa pana obtin un bradut.

La final, pudrez bradutul cu zahar pudra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *