Bomboane Ferrero Rocher
Iubesc aceste bomboane Ferrero Rocher si imi propuneam de ceva timp sa le incerc. Se pregatesc foarte usor intr-un blender si ai nevoie de cateva ingrediente simple si curate. Sunt delicioase si va incurajez sa le adaugati si voi la lista de Craciun.

Ingrediente: (14 bucati)
▪️110g alune de padure coapte
▪️60g unt de alune de padure
▪️2 linguri de cacao
▪️1 lingura de ulei de cocos
▪️1 lingura de miere/alt indulcitor
Glazura:
▪️80g ciocolata 75% cacao
▪️1 lingurita ulei de cocos
▪️2-3 linguri alune macinate
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta, vom avea nevoie de un maruntitor de bucatarie. Din pacate, fara unul procesul devine mai complicat. Insa, poti incerca sa amesteci ingredientele intr-un bol cu alunele de padure deja macinate (sau maruntite de tine).
Asadar, pentru inceput voi pastra 14 bucati de alune de padure pentru a umple bilutele. Restul de alune le voi aseza intr-un blender si voi mixa o data la putere mica, cat sa maruntesc putin alunele. Adaug apoi cacao, ulei de cocos (usor solid), miere si untul de alune de padure si mixez din nou la o putere mica pana obtin o pasta.
Iau cate o lingura de aluat si modelez in maini cate o biluta. Asez o aluna de padure in mijloc si incerc sa sigilez bomboana. Dupa ce am facut asta pentru toate cele 14 bilute, le dau putin la congelator (2-3 minute) pentru a usura procesul de scufundare in ciocolata.
Intre timp, topesc ciocolata si uleiul de cocos pe baie de aburi si o amestec bine cu alunele de padure. Eu am asezat-o intr-un pahar inalt si am scufundat fiecare bomboana cu ajutorul unei scobitori. Tine minte ca la mijlocul fiecarei bomboane este o aluna, de aceea e posibil sa fie mai complicat cu scobitoarea. Insa, poti face asta si cu 2 furculite.
Lasa ciocolata sa se intareasca, iar daca te grabesti, da-le din nou la congelator pentru 2-3 minute.


