Bomboane cu unt de arahide si ciocolata
Aceste bomboane cu unt de arahide si ciocolata au devenit deja o obsesie in casa noastra, e noua gustare perfecta pentru antrenament. Cine ar refuza untul de arahide si ciocolata? In plus, au o mica surpriza la mijloc.
Trebuie sa le incercati, e combinatie tare interesanta de gusturi si texturi. Mai mult decat atat, o singura bomboana imi satisface complet pofta de dulce, daca va temeati cumva ca le mancati pe toate.

🔪 Preparare: 10min
👩🍳 Gatire: 5-10min
Ingrediente: (10 buc)
▪️120g unt de arahide
▪️50g fulgi de cocos
▪️80g ciocolata
▪️3 curmale
▪️alune coapte si sarate
Mod de preparare:
Pentru inceput, voi hidrata curmalele in putina apa calduta (10-15 minute), daca sunt deshidratate. Daca nu, nu mai este necesar acest pas.
Eu am folosit un maruntitor de bucatarie. Desigur, puteti face bomboanele si fara, pisand cu o furculita curmalele, cat sa obtineti o pasta omogena.
Asadar, pun untul de arahide si curmalele in maruntitor si le amestec bine pana ce curmalele s-au incorporat complet in untul de arahide. Apoi, adaug fulgii de cocos si continui sa folosesc maruntitorul, pana obtin o pasta usor de modelat. Daca nu folositi maruntitor, pisati curmalele bine si amestecati-le cu restul ingredientelor.
Iau cate o lingura din compozitie si modelez cate o bomboana. Daca mi se pare ca amestecul este prea moale, pot sa mai adaug cativa fulgi de cocos. In mijlocul fiecarei bomboane am pus cate o aluna coapta si sarata (le-am folosit pe cele de la Lidl).
Intre timp, topesc ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Eu am folosit 40g ciocolata cu 74% cacao si 40g cu 52% cacao, dar puteti folosi orice tip de ciocolata.
Trec bomboanele prin ciocolata topita, ajutandu-ma de 2 furculite. Le pun pe o foaie de copt, iar apoi presar alune sarate si maruntite deasupra. Le las sa se raceasca bine, apoi le dau cateva minute la frigider sau congelator, daca sunteti nerabdatori.



One Comment
Pingback: