Dulciuri,  Gustari

Bomboane cu morcovi si cocos

Imi plac tare mult combinatiile cu morcov, iar aceste bomboane cu morcovi si cocos au plecat de la o pofta de carrot cake. Nu aveam prea mult timp la dispozitie sa pregatesc ceva, asa ca am improvizat rapid o pasta pentru bomboane din cateva ingrediente similare tortului cu morcovi. Au fost gata in 10 minute si le-am indragit din prima clipa, insa nu uitati sa puneti si mirodeniile specifice: scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare. Cu ajutorul lor, bomboanele devin mult mai savuroase.

bomboane cu morcov si cocos

🔪 Preparare: 10min

Ingrediente: (8-10 bucati)

▪️80g morcov
▪️50g nuci
▪️2-3 curmale hidratate
▪️1 lingura fulgi de cocos (+2 linguri pentru tavalirea bomboanelor)
▪️1/4 lingurita scortisoara
▪️un varf de cutit de nucsoara, cuisoare si ghimbir

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta, eu am ales sa folosesc maruntitorul de bucatarie. Daca nu aveti, puteti da morcovul pe o razatoare fina, iar curmalele pot fi pisate usor cu o furculita (daca e necesar, se pot hidrata in apa calda cateva minute pentru a fi zdrobite mai usor).

Pentru inceput, trec prin blender morcovul pana s-a marutit bine, iar apoi adaug restul ingredientelor si mixez pana obtin o pasta usor de modelat. Daca pasta obtinuta este prea lipicioasa, puteti sa mai adaugati cocos. Daca este prea vascoasa, adaugati putina apa.

Cu ajutorul unei linguri imi dozez aluatul si formez in maini bilute, ajutandu-ma de putina apa, daca este cazul. Apoi, le trec prin cocos si le pastrez la frigider pana la 5 zile, intr-o caserola de sticla.

bomboane cu morcovi si cocos

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *