Fel principal,  Paine

Blat de pizza

Cel mai pufos blat de pizza pe care l-am mancat, fantastic. Am cumparat zilele trecute o faina de pizza de la un SuperMercato si am zis sa o pun la treaba. Pentru acest blat, am folosit 300g din aceasta faina si 200g faina normala, de la Lidl.
blat-de-pizza

🔪 Preparare: 20min + 1h (dospit)
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente: (2 pizza)

Aluat:

▪️500g faina
▪️300ml apa calduta
▪️50ml ulei
▪️1 lingurita cu varf sare
▪️1 lingurita de zahar (optional)
▪️7g drojdie uscata

Pentru sos:

▪️2-3 rosii foarte coapte
▪️o mana de busuioc
▪️sare, piper, chilli

Mod de preparare:

Dizolv drojdia si zaharul in apa calduta si apoi adauga uleiul, faina si sarea. Framant 5-10 minute si las aluatul la dospit 1h. Apoi, eu am impartit aluatul in 2 parti egale si am modelat cu mainile cele 2 pizza, pastrandu-l in mijloc subtire, iar la extremitati mai gros.

Pentru sos, am decojit 3 rosii mai coapte si le-am taiat cubulete. Le-am pus pe foc, alaturi de busuioc si le-am tinut pana am obtinut o consistenta de sos. Apoi, am folosit un mixer vertical pentru a pasa rosiile.

Ce am pus pe pizza? Ciuperci, carnaciori si mozzarella.

Pe foaia de copt am presarat gris si am dat pizza 10 minute la cuptorul preincalzit la 250°C. Pentru ca eu nu am o piatra de copt, am pus pizza pe o tava de copt incinsa dinainte. Et voila! Pizza pufoasa si delicioasa!

blat-de-pizza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *