Biscuiti cu ciocolata neagra
Am facut biscuiti cu ciocolata neagra pentru cafeaua de ieri dimineata si nu mi-a trebuit mai mult de 20 de minute. Crocanti la exterior si moi la interior, usor de facut si deliciosi. Asa dimineti sa tot ai.

🔪 Preparare: 10min
👩🍳 Gatire: 10min
Ingrediente: (10 bucati)
▪️50g ciocolata 50% cacao
▪️50g ciocolata 70% cacao
▪️1 ou
▪️50g zahar brun
▪️20g faina
▪️10g unt
▪️1/4 lingurita praf de copt
▪️un praf de sare
▪️30g nuca tocata (optional)
▪️30g ciocolata alba bucatele (optional)
Mod de preparare:
Am topit ciocolata (fara cea alba) si untul pe baie de aburi si le-am lasat sa se raceasca putin.
Intre timp, am batut cu un tel oul cu zaharul si praful de sare, pana cand consistenta a devenit cremoasa. Apoi, am incorporat ciocolata si am amestecat. Urmeaza faina si praful de copt. Amestec, iar la final pun nuca si ciocolata alba.
Intr-o tava cu foaie de copt, am turnat bicuitii, folosindu-ma de o lingura. Dau la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 10 de minute. Las biscuitii sa se raceasca in tava complet si apoi servesc. Usor?
Tip: Cand ii scoateti din cuptor, ei vor fi inca moi, apoi, se vor raci si se vor intari, pastrand interiorul moale si cremos. Mai mult de 10-12 minute nu este necesar.


