Biscuiti cu capsuni
Am facut acesti biscuiti cu capsuni acum cateva saptamani, dar nu imi amintesc cum de mi-au scapat nepostati. Capsuni nu stiu daca mai aveti, dar poate ne adaptam la situatie. Ar merge grozav cu zmeura sau piersici. Chiar si cu fructe deshidratate. Se pregatesc usor, iar ingredientul secret (crema de branza) completeaza fructele dulci cu o nuanta acrisoara.

🔪 Preparare: 10min
👩🍳 Gatire: 10-15min
Ingrediente: (10-12 biscuiti)
▪️60g crema de branza
▪️50g unt la temperatura camerei
▪️100g faina
▪️40g zahar
▪️1 ou
▪️1/4 lingurita praf de copt
▪️80g capsuni
Mod de preparare:
Pentru inceput, voi pregati capsunile. Le spal si le tai cuburi cat mai mici, apoi le las intr-o sita la scurs, pana ce aluatul va fi gata.
Acesti biscuiti se fac foarte rapid cu ajutorul unui mixer. Daca nu aveti, puteti folosi un tel. Batem untul cu zaharul pana se incorporeaza complet, iar apoi alaturi de crema de branza si oul. Lasam mixerul deoparte si folosind o spatula, adaugam faina, amestecand. Nu uitati de praful de copt si continuati sa amestecati pana obtineti un aluat ca o pasta mai lipicioasa. Adaug capsunile si amestec usor, cu grija, pentru a nu le zdrobi.
Folosesc o lingura de inghetata pentru a doza fiecare biscuit si il asez intr-o tava cu foaie de copt. Daca nu aveti o lingura de inghetata, puteti folosi una normala sau chiar sa ii modelati cu mana.
Dau tava la cuptorul preincalzit la 190, pentru 12-15 minute. Cand ii scot din cuptor, ei vor fi moi, apoi se vor mai intari putin la racire.


