Dulciuri

Biscotti cu cacao si alune de padure

Biscotti cu cacao si alune de padure sunt oficial gustarea mea preferata de la cafea. Am vazut reteta asta faina de mult timp si de atunci am tot tanjit dupa un biscuit crocant si plin de alune, servit la cafea sau la o ciocolata calda. Zis si facut, atat de buni au fost, ca am prins doar doua dimineti cu ei in casa.
Biscotti sunt niste biscuiti uscati si plini de nuci, care isi au originea in Italia. Reteta clasica nu este cu cacao si de obicei ei contin migdale si chiar extract de migdale, dar desigur ca exista si multe alte variante ale retetei originale.
Sunt un desert foarte popular, mai ales pentru servirea la cafea, dar si pentru ca merg inmuiati in ea, iar combinatia celor doua se prezinta ca fiind de neegalat (n-as putea sa contrazic). Numele lor provine de la faptul ca sunt copti de 2 ori. Stiu ca asta o sa vi se para o bataie de cap, dar promit ca nu sunt prea complicati.
biscotti cu cacao si alune de padure

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 35min

Ingrediente: (aproximativ 12 bucati)

▪️50g unt 80% grasime (la temperatura camerei)
▪️120g faina
▪️60g zahar
▪️15g cacao
▪️1/2 lingurita praf de copt
▪️50g alune de padure
▪️40g bucati ciocolata 70% cacao
▪️1 ou
▪️un praf de sare

Mod de preparare:

Mixez untul cu zaharul, pana se incorporeaza bine. Daca untul este suficient de moale, puteti chiar sa folositi o spatula sau un tel. Adaug oul si mixez din nou.

Intr-un alt bol, amestec separat ingredientele uscate: pudra de cacao, faina, sarea si praful de copt. De aici torn treptat, cate putin in compozitia lichida, amestecand cu o spatula, pana obtin un aluat omogen. La final adaug alunele de padure si ciocolata.

Modeland cu mana, se formeaza un paralelipiped, sau un fel de rulou, ceva mai aplatizat, in functie si de cum ne dorim sa arate forma finala a biscuitilor. Atunci cand voi taia biscuitii, ei vor fi lungi si rotunjiti la capete. Mai multe detalii vizuale gasiti in stories.

Dau toata compozitia modelata la cuptorul preincalzit la 180°C si o las 20 de minute. Dupa aceea, tai biscuitii sub forma de fasii, pe diagonala, folosind un cutit ascutit si intorc fiecare bucata pe o parte. Ii dau din nou la cuptor pentru 7 minute pe o parte si inca 7 minute pe cealalta. Este suficient atat, ei se vor intari si mai bine cand se racesc.

Daca totusi nu vi se par suficient de tari, puteti sa ii mai lasati putin, dar aveti grija sa nu ii coaceti prea tare. Fiind cu cacao, s-ar putea sa nu va ajute culoarea pentru a va da seama cat sunt de rumeniti si riscati sa ii ardeti.

Pentru a se raci mai repede, eu ii scot pe un grill si ii las cateva minute acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *