Gustari,  Dulciuri

Batoane de susan

Poate va mai amintiti acele batoane de susan din parcuri, langa vata de zahar si merele glazurate, pe care le mancam cand eram mici? Cred ca acum se mai gasesc in supermarket. M-am tot gandit la ele zilele trecute si cum imi placeau foarte mult, am zis ca as putea sa le prepar acasa foarte simplu. Eu am amestecat semintele de susan cu cele de dovleac, dar cred merg foarte bine si cele de floarea soarelui, pentru ca, din ce imi amintesc, erau mai multe variante: cu floarea soarelui, dovleac, chiar si cu nuci sau migdale.
batoane de susan

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 20min
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingrediente:

▪️65g seminte de susan
▪️35g seminte de dovleac
▪️2 linguri de miere
▪️1 lingura zahar de cocos (fie brun, alb)
▪️2 linguri ulei de cocos topit

Mod de preparare:

Intr-un bol, amestecam zaharul, mierea si uleiul de cocos pana la omogenizare. Apoi, adaugam semintele de susan si cele de dovleac si vom amesteca in continuare.

Punem tot amestecul pe o foaie de copt, iar peste, o alta foaie de copt. Folosind un sucitor de aluat, incercam sa nivelam bine compozitia. Urmeaza sa desfacem foaia de copt si, cu ajutorul mainilor, sa modelam semintele intr-o forma dreptunghiulara sau patrata, incercand sa pastram compozitia cat mai uniforma. Adaugam iarasi foaia de copt si nivelam din nou.

E important ca semintele sa fie nivelate unform, sa nu existe portiuni mai inalte sau mai subtiri, altfel nu se vor coace uniform.

Desfacem din nou foaia de copt si dam compozitia la cuptor pentru 20 de minute, la 150°C, pana ce se rumeneste frumos. Atentie, sa nu o tineti prea mult la cuptor!

Dupa ce compozitia a fost scoasa din cuptor, o lasam la racit si abia apoi o putem taia, altfel este prea moale. Eu am taiat totul sub forma de batoane si s-au pastrat la frigider 5-7 zile.

batoane de susan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *