Dulciuri,  Gustari

Batoane cu nuca de cocos si ciocolata

Mereu caut mai multe combinatii de snack-uri gustoase, asa ca iata unul care mi-a placut foarte mult: batoane cu nuca de cocos si ciocolata. Asa cum v-am obisnuit, aceste batoane: nu contin indulcitori, sursa dulce provine din curmale si ciocolata de buna calitate, se pregatesc usor, aveti nevoie doar de un maruntitor de bucatarie si pot fi luate in geanta cu usurinta.

Inspiratia a venit de la batoanele cu ciocolata si curmale, iar daca nu le stiti, va invit sa le incercati, pentru ca sunt pe lista celor mai cautate retete de pe blog.

batoane cu nuca de cocos si ciocolata

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 30min

Ingrediente:  (tava – 18 x 17cm)

▪️120g curmale
▪️80g unt de arahide
▪️150g fulgi nuca de cocos
▪️25g cacao
▪️80g ciocolata (eu am folosit 75% cacao)
▪️70ml lapte de cocos (/alt lapte/apa de la curmale)

Optional:

▪️1 lingura de fulgi de cocos (pentru final)

Mod de preparare:

Daca vreti sa faceti aceste batoane, aveti nevoie de un maruntitor de bucatarie, si nu de un smoothie blender. Din pacate, fara ajutorul lui, nu putem pregati aceasta reteta, dar daca totusi cautati niste batoane fara indulcitori artificiali, le puteti incerca pe cele cu ovaz si banane care se gasesc aici.

Pentru inceput, voi pune curmalele deshidratate la hidratat in apa calda, pentru 15-20 de minute. Daca folositi curmale proaspete, nu mai e nevoie de acest pas. Nu uitati sa scoateti samburii curmalelor, altfel veti strica maruntitorul.

Dupa aceea, asez curmalele, untul de arahide si pudra de cacao in blender si mixez. La inceput, am blenduit pe pasi, cate putin, iar apoi am crescut intensitatea pentru a obtine un aluat nisipos si uniform, fara bucati mari de curmale. Asez compozitia intr-un bol incapator si adaug nuca de cocos, alaturi de laptele de cocos. Puteti inlocui laptele de cocos cu orice alt lichid (chiar si cu apa de la curmale), insa eu am ales laptele de cocos pentru a pastra gustul de cocos mai intens. Amestec cu o spatula, pana obtin un aluat sfaramicios si care prin presare, se poate lega. Daca mai este necesar, adaugati mai mult cocos/lapte, in functie de textura obtinuta.

Intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, asez compozitia si presez usor cu mainile pe toata suprafata tavii. E important sa presam bine, pana ce aluatul a fost distribuit uniform. La final, ma ajut de o lingura pentru a finisa.

Dupa ce am intins totul, topesc pe baie de aburi ciocolata si o torn deasupra, inclinand tava pentru a se aseza cat mai usor ciocolata topita. Apoi, presar cativa fulgi de cocos. Dau la frigider pentru cel putin 30 de minute, sau chiar la congelator, daca tava ne permite acest lucru si daca suntem nerabdatori sa savuram batoanele. Se pastreaza in frigider, in caserole de sticla, pana la 2 saptamani.

Pentru a taia cat mai usor batoanele si fara sa spargem ciocolata, incalziti putin cutitul deasupra aragazului pentru a intra mai usor in ciocolata si pentru a nu-i permite sa se franga. Mie mi-au iesit 8 bucati mari, dar se pot obtine 10 sau 12 mai mici, in functie de cat de mare doriti sa fie o bucata.

batoane cu nuca de cocos si ciocolata
batoane cu nuca de cocos si ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *