Dulciuri,  Gustari,  Mic dejun

Banana bread

Nu mai mancasem demult o banana bread, asa ca weekendul trecut am facut una pufoasa si plina de nuci. Un deliciu! Pentru ca eu am pregatit-o pentru micul dejun, nu am pus indulcitor in ea, dar daca voi o faceti drept desert, va recomand sa adaugati miere, zahar, fulgi de ciocolata, asta depinde si de cat de coapte sunt bananele. Noi am servit-o alaturi de clasicul iaurt grecesc si sirop de agave.
banana-bread

🔪 Preparare: 10min
👩‍🍳 Gatire: 1h

Ingrediente:

▪️3 banane mari si coapte #denearuncat
▪️200g faina
▪️50ml ulei de cocos/floarea sorelui/ unt topit
▪️120g iaurt grecesc
▪️2 oua
▪️1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
▪️2 lingurite praf de copt
▪️60g nuci tocate
▪️un praf de sare
▪️indulcitor (optional – puteti folosi orice vreti voi, in functie de cat de coapte sunt bananele)

Mod de preparare:

Pisez bananele si le amestec cu ouale, uleiul si iaurtul. Apoi, adaug faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Amestec bine, iar la final incorporez si nucile.

Trec totul intr-o tava unsa cu ulei sau cu foaie de copt si dau la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 50-60 de minute. Folosesc trucul cu scobitoarea. Simplu, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *