Paine

Baghete

Nu stiu daca v-am povestit, dar eu am stat o perioada in Franta. M-am indragostit de mancarea lor, adoram sa intind unt pe baghete proaspate, cumparate de la coltul strazii, atat de simplu si bun. Din dorinta de a reproduce gustul de atunci, am facut cateva baghete saptamana trecuta pe care le-am umplut cu mozzarela, busuioc, unt si usturoi proaspat. Yum!
baghete

🔪 Preparare: 20min
👩‍🍳 Gatire: 20min

Ingrediente: (4 bucati)

▪️500g faina (eu am avut tip 650)
▪️300ml apa calduta
▪️7g drojdie uscata
▪️10g sare
▪️5g zahar(optional)

Mod de preparare:

Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si o parte din apa si am lasat-o cateva minute. Apoi, am adaugat-o peste faina, alaturi de sare si restul de apa.

Am framantat cam 10 minute si am strans totul intr-o bila. Am lasat la dospit cam 1h.

Dupa 1h, am impartit aluatul in 4 parti egale si am format baghetele, gasiti in stories cum am procedat. Am intins un patrat, apoi l-am impaturit o data si inca o data, formand un rulou. Le-am trecut pe o foaie de copt si am presarat faina cu gris. Apoi, am crestat baghetele cu un cutit ascutit si le-am mai lasat 20 de minute acoperite, pana s-a incalzit cuptorul la 250°C. Am folosit si ventilatia.

Am dat baghetele la cuptor timp de 15-20 de minute. Sub ele, am pus un vas cu apa clocotita.

Intre timp, am pregatit un fel de sos. Am frecat usturoiul cu unt si busuioc uscat. Cand au fost aproape gata, le-am scos si in zonele crestate le-am uns cu sosul de mai sus si am introdus o bucatia de mozzarella in fiecare zona crestata. Le-am mai lasat cateva minute, pana s-a topit mozzarella si gata. Un deliciu, nu va mai spun cum mirosea in toata casa!

baghete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *