Apple bread
Apple bread este una dintre cele mai delicioase prajituri de toamna. Este densa, pufoasa si parfumata si nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta. Se pregateste foarte usor, iar ingredientele sigur le ai deja prin casa.
Jumatate din cantitatea de mere va fi folosita in interiorul prajiturii si cealalta jumatate o vom carameliza si o vom aseza deasupra. Nu-ti face griji caci merele nu se vor arde la coacere, ci doar se vor rumeni putin.
Ingrediente:
▪️280g mere rosii dulci (rase & taiate cubulete)
▪️2 oua
▪️185 ml lapte
▪️90g zahar brun
▪️265g faina
▪️120g unt
▪️1 lingura otet de mere
▪️2 lingurite scortisoara
▪️1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Pentru inceput, voi curata si taia merele. Jumatate din cantitate (140g) le voi carameliza cu o lingura din zaharul brun, o lingura din unt si 1 lingurita de scortisoara (cealalata lingurita va ramane pentru compozitie). Amestec la foc mic cateva minute pana ce merele par putin calite.
Apoi, restul de mere le punem deoparte. Ar fi bine ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mixez restul de unt cu restul de zahar si apoi cu ouale. Torn laptele si lingura de otet si adaug faina cernuta alaturi de scortisoara si praful de copt. Amestec cu o lingura bine, iar apoi incorporez merele ramase. Asez aluatul intr-o tava cu foaie de copt si peste pun merele caramelizate.
Dau prajitura la cuptor, la 180 grade, pentru 60-65 minute sau pana ce trece testul scobitoarei.